Identificació

                    

            

Diploma d'Especialització en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible

Matricula't
Imprimir

Informació bàsica

Edició: Segona
Hores: 425.00
Idioma: Català
Data inici: 26/01/2018
Data finalització: 18/05/2018
Crèdits: 17.00 ECTS
Nombre de places: 5
Codi: 17SPF3013
Matrícula oberta

Preu:
  • Matrícula Ordinària:
    952,00€
  • Descompte del 5% per a particulars que compleixin algun dels requisits de l'apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a::
    904,40€
  • Descompte del 10% per a particulars i empreses que compleixin algun dels requisits de l'apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a: info.fundacioif@udg.edu):
    856,80€
Horari: divendres, de 16 a 20 h.
dissabte: (14 d'abril de 2018)
Al realitzar mòdul 3, 4 i 5

Lloc realització: Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Edifici Giroemprèn. Pic de Peguera, 11 de Girona (17003)
PRESENTACIÓ

La societat d’avui dia és cada vegada més conscient dels excessos i de les incongruències que ha comportat el desenvolupament industrial, tècnic, tecnològic i socioeconòmic durant el segle XX. Ara ens adonem dels greuges comesos en el repartiment dels escassos recursos del planeta i de les greus modificacions ambientals infringides. Tot això ens ha abocat a la crisi sistèmica en què la nostra societat es troba immersa actualment. Aquesta situació fa despertar l'interès i la necessitat d’obrir noves vies per a la construcció d'un món més equitatiu, més humà i més sostenible. Calen una economia i una indústria més humanitzades i vinculades a la natura, i més adaptades a les necessitats de les persones, que tinguin en compte tant criteris psicològics i de salut com criteris basats en la sostenibilitat dels recursos, i alhora facin augmentar el respecte cap al medi i l’hàbitat que ens envolta.

En un segon nivell, aquest canvi de paradigma ha de venir acompanyat de l’establiment de bases per a la creació de noves estructures productives, d’empreses i institucions capaces de donar resposta a les noves necessitats del mercat. Per tant, cal tenir en compte que les competències personals i professionals d’aquest nou col·lectiu professional han de poder anar més enllà de l’adquisició de coneixements, i han de poder generar nous perfils d’emprenedors que siguin capaços, per mitjà de la creació d’empreses i la generació d’ocupació, de crear les sinergies necessàries perquè es doni resposta a allò que s'està plantejant.

En aquest sentit, l’educació holística juga un paper fonamental mitjançant el qual s’ha de poder vehicular una estratègia global que propugni la creació de noves competències de caràcter sistèmic al conjunt de professionals de tots els sectors.

OBJECTIUS

Proveir-se d’arguments i estratègies per l'aplicació pràctica de l'ecologia, de la visió integral, sistèmica, complexa, transpersonal i holística. Per fer-ho, cal apoderar-se de les diferents formes d’intel·ligència emocional, social i ecològica.

Objectius específics per assignatures:
 
– Biocentrisme
Anàlisi de l'estat del món i de les diferents vies de treball futur de la HUMANITAT

– Retransformació i reestructuració interna     
Apoderament i recerca dels punts forts individuals. Elements base per al projecte personal 

– Transformació vers una economia social i ecològica
El treball en grup, eines i sistemes de gestió.
A QUI S'ADREÇA

A l’emprenedoria i generació de nous projectes, a empreses i iniciatives més sostenibles i humanes. A gent que es vulgui preparar per encapçalar la recerca de noves solucions més humanes i sostenibles en qualsevol àmbit; des de la educació, la psicologia social, la filosofia, l'economia, les ciències ambientals, les noves tecnologies smart, la salut, l'empresa i la política.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

Caldrà enviar una carta de motivació a l'adreça electrònica: secretaria.academica@fundacioudg.org

 

Descripció


Sessió informativa > dimecres 20 de setembre a les 18h a l'aulari 2 de l'edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic.PROGRAMA

1. Biocentrisme

Anàlisi de l'estat del món i de les diferents vies de treball vers la resiliència integral:

Estudiarem les arrels del pensament ecològic en el Romanticisme, fins a arribar als nous paradigmes de la ciència i del postmaterialisme. Ens endinsarem en el pensament oriental i integral, la teràpia sistèmica, i altres aspectes de la natura com els propis límits personals i del planeta.

2. Retransformació i reestructuració interna     

Apoderament i recerca dels punts forts individuals. Elements base per al projecte personal  Aprofundirem en l'ecopsicologia i la nostra relació amb la natura, el ioga, la dansa de Rio Abierto i la respiració conscient connectada. En aquesta assignatura també experimentarem la sociocràcia amb la que podrem aprendre a prendre decisions col·lectives. També introduirem alguns aspectes de l'alimentació conscient tant de la macrobiòtica com de la microbiòtica.

3. Transformació vers una economia social i ecològica

El treball en grup, eines i sistemes de gestió de projectes.

Farem una introducció a l'economia ètica, la cultura de pau, la petjada ecològica i els moviments locals de transició bioregional; que ens porten a establir xarxes d'ajuda mútua en l'àmbit internacional vers una biocivilització.

ESTRUCTURA MODULAR

Aquest curs forma part d’un programa que inclou la possibilitat de matricular-se de manera independent a les titulacions següents:

Màster en Formació Holística per a Emprenedors en Transformació Ecosocial

Diploma de Postgrau en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible

Diploma d'Especialització en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible

PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Gabriel Barbeta i Solà. Veure currículum a l’apartat Direcció.

– Juan Manuel Justicia Prunera. Llicenciat en Ciències Físiques per la UAB. Professor de secundària. Format en constel·lacions familiars i diplomat en Pedagogia Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Coaching-PNL a LC Comunicación (Girona). Professor de taitxí i txikung en la línia de Tew Bunnag. Format en mindfulness dins del programa Escoles Despertes dirigit pel mestre Thich Naht Hanh a la UB. Facilitador de constel·lacions familiars grupals i individuals. Formador de mestres i professors en pedagogia sistèmica, mindfulness, tècniques de relaxació i antiestrès, coaching i PNL. També facilitador de cursos on line de coaching i PNL per a docents. Format en espiritualitat andina per Juan Núñez del Prado i pel seu fill Iván Núñez. Actualment és coordinador del grup de treball de Girona en pedagogia sistèmica multidimensional i del postgrau Fonaments d'Educació Sistèmica a la UdG.

– Loli Curto Chaves. Neuròpata i també titulada pel Kushi Institute of Switzerland, coneixements de salut, dietètica oriental, medicina natural, fitoteràpia, aromateràpia i alimentació infantil.

– Estel Roca. Monitora formada per l’Associació Athanor de Barcelona en la qual imparteix classes des de fa 18 anys.

– Daniel Turon. Veure currículum a l’apartat Coordinació.

– Vicente Merlo. Doctor en Filosofia. Va ser fundador de la Societat d'Estudis Índics i Orientals (SEIO) així com de l’Associació Transpersonal Espanyola (ATRE). Cofundador, coordinador i professor del Màster d'Història de les Religions, impartit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2002-2004) i a la Universitat de Barcelona (UB, 2006-2012). Professor de Teoria i Pràctica de la Meditació a la UAB (2008-9). Ha escrit nombrosos articles acadèmics, i ha estat professor convidat en diverses universitats, com la Pompeu Fabra, la Universitat Jaume I, la UV i la UdG. Ha estat membre d’un tribunal de tesi doctoral en tres ocasions, i ha escrit diversos llibres publicats a Obelisco, Mundo Nuevo i Kairos.

– Antonio Scotti. Dissenyador i professor de permacultura des de 2001, graduat per l'Institut de Permacultura Montsant i The Permaculture Institute. Va acreditar el seu Diploma en Permacultura Aplicada en 2012, per l'Acadèmia Italiana de Permacultura. Des de llavors ha estat involucrat en el desenvolupament de la Xarxa de Permacultura Ibèrica i ha ensenyat en una trentena de cursos d'introducció a la permacultura i cinc cursos de Certificat Disseny de Permacultura. Scotti és cocreador de l'Associació de Permacultura d'àmbit espanyol Cambium Permacultura en Formació, creada amb l'objectiu de difondre el concepte del disseny permacultural a la península Ibèrica. És també un consultor per a dissenys de permacultura, i ha realitzat projectes de disseny per a organismes públics (ajuntaments i escoles) i privats. En l'actualitat, Scotti forma part del professorat del postgrau on line, ofert per la UOC i Gaia Education, Gaia Education Design for Sustainability, reconegut per la UNESCO, i és membre fundador del col·lectiu Barcelona en Transició, un grup de persones determinades en catalitzar la formació d'Iniciatives de Transició per a un futur baix en carboni a Barcelona, com a part del moviment internacional de Ciutats i Pobles en Transició.

– Joan Antoni Melé. Sotsdirector general de Triodos Bank a Espanya des del 2006 fins a final del 2014. En l’actualitat continua mantenint una estreta col·laboració amb el banc en temes de formació interna i representació a xerrades i altres fòrums, i dedica més temps a estudiar i divulgar altres temes que l’apassionen com l’economia conscient, les empreses sostenibles i l’educació en valors. Ha fet alguns estudis d’economia i direcció financera, i ha assistit a nombrosos cursos i seminaris sobre comunicació, relacions humanes, tècniques directives, anàlisi de riscos bancaris, etc. Col·labora en cursos i seminaris en diverses universitats i escoles de negocis i compagina la seva tasca professional amb col·laboracions com a voluntari en diverses entitats no lucratives dedicades a la promoció de la banca ètica i a la cooperació pel desenvolupament en projectes a Llatinoamèrica. El 2009 va publicar el llibre Dinero y conciencia ¿A quién sirve mi dinero?

– Jordi Pigem. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. El 1999 va obtenir el Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans. Va ser coordinador de la revista d'ecologia Integral i editor del volum “Nueva conciencia (Integral)”. Del 1998 al 2003 va ser professor i coordinador de l'àrea de filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha estat ponent a simposis internacionals a diferents països, és autor entre d'altres de La odisea de Occidente (Kairós, 1994), El pensament de Raimon Panikkar (Institut d'Estudis Catalans, 2007), Buena Crisis: Hacia un mundo postmaterialista (Kairós, 2009), La nueva realidad. Del economicismo a la conciencia cuántica (Kairós, 2013).

– Oriol Costa. Llicenciat en Dret per la UOC, és expert en economia associativa. És fundador i president de DynamisLab, Living Lab per la Sostenibilitat, des d'on s'impulsa la rendibilitat sostenible implicant la ciutadania, les empreses, l'administració i les universitats. Ha impulsat plataformes tecnològiques, menjadors escolars ecològics, xarxes d'empreses, fires com EcoSí Girona. Actualment dirigeix EcoRegió, una comunitat econòmica d’inversió en alimentació ecològica.

– Agustí Rochet. Format en enginyeria i desenvolupament organitzacional. Màster en Gestió del Coneixement i Màster en E-bussines. Actualment és cap d’organització i gestió del coneixement a l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Membre del grup d’investigació de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs, membre del Pla Nacional de Valors de Catalunya i membre fundador de la Casa de l’Ésser. Els cursos que imparteix i les seves publicacions estan basats en un model global de la realitat («Globàlium»).

– Albert Parareda Franquesa. Ha dedicat bona part de la seva vida a l'ensenyament primari, secundari i d'adults. Quan tenia 52 anys va veure clar que ja no l'interessava la feina que feia. La va deixar i es va posar a escriure. Ha publicat nou llibres i ha fet nombroses conferències.

– Josep Puig. Consultor en energia i sostenibilitat. Va compaginar la feina de director de projectes a Ecoserveis amb la de professor d’Energia a la UAB fins el 2012. Ha treballat en el desenvolupament i l’aplicació de les energies renovables des de 1981, a la universitat, l’empresa o la política municipal (primer regidor verd de l’Ajuntament de Barcelona entre 1995 i 1999 – Regidoria de Ciutat Sostenible, des d’on va impulsar l’adopció de l’Ordenança solar per edificis, que avui és una obligació estatal). És enginyer en tècniques energètiques amb títol de doctor i posseeix un màster en enginyeria ambiental. Ha publicat llibres i nombrosos articles sobre temes d’energia, tecnologia i ecologia. És vicepresident d’Eurosolar —Associació Europea per les Energies Renovables— i codirector de Yansa CIC. Actualment lidera el projecte "Viure de l’aire del cel". Membre del Consell Rector de Som Energia i secretari de l'associació Dia de la Terra.

– Didier Escalón. Format com analista junguià i especialista en psicologia humanista i psicosíntesi. Ha dedicat les últimes dues dècades a la psicologia de grups i a la ciència de les relacions humanes. Facilitador, instructor i consultor en sociocràcia, i rep tutoria per part del Centre Mundial de Sociocràcia des del 2012. Coordinador de l’organització empresarial Sociocracia.net. Creador del curs de creixement personal Life Visions i cofundador de l’organització holística Dehnaten.

– Sandra Campos. Directora de l’Associació IMAGO Catalunya i del Seminari Internacional de Convivència Planetària: Construïm Biocivilització. Directora del Festival de Cine Colombià de Barcelona. Llicenciada en Dret. Màster La ciutat: polítiques, projectes i gestió de la UB. Postgraus en Gestió i Polítiques Culturals i Cooperació Cultural Iberoamericana. Professora convidada durant diversos anys a diferents universitats: Universitat de Barcelona, Universidad Javeriana (Colòmbia), Universidad Bolivariana (Bolívia), Centro AECID (Rosario – Argentina). Cal destacar la recent publicació del llibre Construimos biocivilización, hacia un nuevo paradigma de convivencia planetària.

– Dídac Sánchez-Costa i Larraburu. Llicenciat en Sociologia l'any 2000 per la UAB (amb un any d'estudis a la University of East London i un a la Universidad de Chile). Sis anys fent tasques de cooperació i recerca en ecologia, antropologia, indigenisme i economia alternativa a l’Amèrica del sud. Quan torna a Catalunya treballa al Campus per la Pau de la UOC i l'espai de recerca en Sociologia "Copolis" a la UB. El 2009 torna als moviments socials. Forma part de la creació de l'EcoXarxa Montseny (2009). Ha col·laborat en l'inici d'altres xarxes d'intercanvi i propostes de comunitats o ecoviles. Actualment impulsa l'inici de l'Ecovila Amat a la Garrotxa i acaba de publicar el llibre Wikiacracia.


– José Manuel Arnaiz Ferrer. Doctor en Filosofia, llicenciat en Filosofia i en Antropologia Social i Cultural, per la UB; estudis que va iniciar al mateix temps que va començar a treballar pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ?mitjançant la seva titulació com a Enginyer Tècnic Industrial per la UPC? i amb els que atenia una crida espiritual a una major comprensió del nostre planeta i el nostre lloc en ell. Les seves investigacions l’han portat a profunditzar en: la recent ecofilosofia, les seves arrels en el romanticisme alemany i angloamericà, i les seves connexions amb les cultures indígenes i els nous moviments socials. Així, ha participat en congressos internacionals d’antropologia filosòfica, ha realitzat treballs de camp antropològic, ha escrit articles i la tesi «Empiria lene de Goethe y ecofilosofía», ha impartit conferències i ha participat en els moviments socials, tractant de contribuir a encetar la formulació i articulació d’un paradigma cultural superior.

*La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.


Direcció

Gabriel Barbeta Solà. Doctor en Arquitectura. Professor i investigador en Ecoarquitectura Sostenible DAEC UdG. Professor del Màster de Sostenibilitat i del Màster d'Estructures de la UPC. Membre fundador de l'Agrupació per a l'Arquitectura Sostenible del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya AUS. Membre del comitè redactor AEN / CTN 41 / SC 10 i del CTE-Terra. Investigador del CATS (UdG). Director i professor del Postgrau en Harmonització i Salut en l'Habitat de l'Escola Sert del Col·legi Oficial d'Arquitectes, i del Màster de Construcció en Terra i del Màster en Bioconstrucció Aplicada i Ecoarquitectura de la FUdGIF.Coordinació

Daniel Turon Cutrina. Llicenciat en Psicologia per la UOC. Màster en Drets Humans i Ciutadania per la UB. Postgrau en Conflictology, UOC. Professor col·laborador de la UOC en un màster de resolució de conflictes en l'assignatura Psicologia del conflicte. Terapeuta Gestalt. Professor de ioga i meditació. Ecofilòsof.Organitza:

 

 

Col·labora:


 

 

 


        

   


Matricula't
Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  
Cercador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipus de curs
Modalitats
Paraules clau
       

 


Política de cookiesAvís legal | Tel. 972 210 299 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.