Identificació

                    

            

Diploma de Postgrau en les Emocions en la Societat Actual i Noves Tecnologies (SEMIPRESENCIAL- realització a Barcelona)

Matricula't
Imprimir

Finançament

FINANÇAMENT DE LA MATRÍCULA

Els estudiants matriculats a les activitats del curs acadèmic 2017-2018 poden finançar el pagament de la matrícula en 10 quotes.

La Fundació ha establert convenis amb condicions preferents pels seus alumnes amb les següents entitats:


Informació en català

                                                

                     

Información en español

                                                

                     


FINANÇAMENT AGÈNCIA DE GESTIÓ D'AJUTS UNIVERSITARIS I DE RECERCA (AGAUR)

Amb l'objectiu de facilitar l'accés als estudis de postgrau, l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) impulsa aquest programa de préstecs.

Per a més informació feu clic en el logotip.

agaur



BONIFICACIONS FUNDACIÓN TRIPARTITA

Per gestionar aquesta bonificació poseu-vos en contacte amb el Departament de Recursos Humans de la vostra empresa.

                                                



PROGRAMA

1. Teràpia Focalitzada en les Emocions i Contexts Complexos

– Introducció
– Les emocions i la seva avaluació
– Tractament focalitzat en les emocions i contexts complexos
– Psicopedagogia del procés emocional en la TFE
– Tècnica en els traumes i dols traumàtics
 
2. Emocions al Llarg de la Vida. Contexts Específics

– Les emocions primigènies
– Les emocions a la pubertat i l’adolescència
– Les emocions a l’adultesa
– Les emocions a la vellesa

3. Equip Interdisciplinari: De la Genètica a l’Antropologia

– Genètica i epigenètica
– Antropologia de les emocions   

4. La Cruïlla del Símbol i les Emocions

– La ment narrativa, el poder transformador del cinema, emocions, pensament, ciència, art, filosofia i les seves transformacions mútues.
– Emocions i el món audiovisual. Amb la presencia del director de cinema Joan Riedweg

5. La Societat d’Avui i les Emocions

– Trauma i emocions
– Emocions i noves tecnologies
– El dol i les emocions en la societat d’avui dia

6. Les emocions en la dinàmica grupal i familiar. El dol a les organitzacions o institucions: exercicis pràctics

– Aplicacions de les emocions a la dinàmica grupal
– Les emocions a les organitzacions o institucions.

7. Supervisió dels casos presentats pels diversos professionals

8. Treball d’ Integració

Caldrà presentar un treball en què els inscrits relacionin tot allò que han après a les diferents disciplines.

PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Neus Barrantes Vidal. Doctora en Psicologia (UAB), Màster en Psicologia Clínica (UB) i Especialista en Psicologia Clínica. Professora titular de Psicologia Clínica, Universitat Autònoma de Barcelona. Professora adjunta al Department of Psychology, University of North Carolina at Greensboro (EEUU). Directora del grup de recerca "Interacció Persona-Ambient en Psicopatologia" (reconegut per la Generalitat de Catalunya, SGR).  Membre del programa d'intensificació científica ICREA, Acadèmia de la Generalitat de Catalunya.  Membre de la Xarxa de Recerca en Salut Mental del Ministeri de Sanitat (CIBERSAM).  Consultora científica de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver.

– Joan Manuel Blanqué López. Doctor en Medicina. Psiquiatre. Psicoterapeuta Didacta de l’ACPP-AEPP. Vocal dels màsters presencials de l’ACPP. Coordinador del Programa de psicosis incipients del CSMA de Montjuïc de Sant Pere Claver Fundació Sanitària des de l’any 2007 al 2014. Docent de l’assignatura Relació Metge-Malalt i Habilitats comunicatives de 2on curs del grau de Medecina UAB-UPF.

– M. Jesús Buxó Rey. Catedràtica emèrita d’Antropologia Cultural de la Universitat de Barcelona. Exmembre del Consell de Coordinació Universitària del Ministeri d’Educació i Ciència. Membre del Comitè de Bioètica de la Universitat de Barcelona. Investigadora de l’Observatori de Bioètica i Dret. Codirectora de la Revista de Bioètica i Dret. Professora del màster en Bioètica i Dret: Riesgo y Vulnerabilidad, Nanotecnologia y Salud, UB.

– Montserrat Martínez del Pozo. Veure currículum a l'apartat Direcció.

– Núria Tomàs Bonet. Psicòloga especialista en Psicologia Clínica. Psicoterapeuta didacta ACPP-AEPP-EFPP. Especialista nens, adolescents i adults. Coordinadora i professora dels postgraus i màsters semipresencials i presencials de la UdG-ACPP. Professora dels cursos de formació continuada de l’ACPP. Coordinadora del CSMIJ dels Serveis de Salut Mental Ferran Salsas de Rubí i Castellbisbal del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

– Raquel Vidal Arandes.  Psicòloga clínica. Psicoterapeuta de línia Psicoanalítica d'adults, nens, adolescents i 3ª edat. Exerceix la psicoteràpia a un nivell individual, de parella, família i grups.Especialitzada en neuropsicologia i demències. Graduada en Belles Arts per l'Escola Massana en l'especialitat de Pintura, utilitza amb els seus pacients el llenguatge pictòric com a eina projectiva i realitza exposicions de la seva obra plàstica de manera intermitent. Membre de l'ACPP i de la AEPP. Membre de la FEAP. Delegada Europea per la Secció de Grups a la EFPP (European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy).

– Anna Romagosa Huguet. Psicòloga clínica. Psicoterapeuta didacta (SEPYPNA; FEAP). Psicoanalista (SEP-IPA). Membre de l’Associació Internacional de Psicoanàlisi de Parella i Família (AIPPF). Pràctica privada des del 1985. Membre de la Unitat de Parella i Família de la Fundació Vidal i Barraquer durant 23 anys.Exprofessora del Postgrau de Parella i Família (Universitat Ramon Llull). Exprofessora i supervisora del Màster d’Artteràpia de la UB. Actualment: pràctica privada.Professora del Seminari de Parella de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi. Professora del màster de la Fundació Puigvert. Supervisora de psicoterapeutes i de grups multidisciplinaris.

– Araceli Rosa de la Cruz. Doctora en Biologia (UB). Professora agregada de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i Coordinadora del màster interuniversitari en Antropologia Biològica (UB-UAB). Pertany al Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM) i al grup de Recerca “Gens i ambient en la comprensió de la diversitat de la conducta humana i de l’etiopatogènia de la malaltia mental” (reconegut per la Generalitat de Catalunya, 2014SGR1636). És membre de l’Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB). Docent del Màster de Neurociències, Máster de Iniciación a la Investigación en Salud Mental, Màster de Recerca en Comportament i Cognició i Màster d’Antropologia Biològica.

*La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.


Direcció

Montserrat Martínez del Pozo. Doctora en Psicologia. Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica. Coodirectora dels postgraus i del màster de la UdG-ACPP. Psicoterapeuta didacta de l’ACPP-AEPP. Psicoanalitsta de la SEP-IPA. Especialista en adults, vellesa, nens i adolescents, en psicoteràpia individual, de parella, grups, família i organitzacions. Directora de l’Equip Directiu de l´Escola de l’ACPP. Professora dels màsters semipresencials, del màster presencial de perfeccionament i cursos de formació continuada. Docent formació i jornades, cursos i congressos per a psicòlegs, metges i infermeres a la Fundació Puigvert. Secretària del Consell Directiu de l’ ACPP. Delegada de l’AEPP. Delegada de la FEAP. Expresidenta de l’ACPP i de l’AEPP. Exdelegada europea de l’EFPP per la Secció de Grups. Membre fundadora de l’ACPP-AEPP. Adjunta del Servei de Psicologia Clínica de la Fundació Puigvert. Docència metges, psicòlegs, infermeres i personal sanitari. Congressos europeus i sudamericans. Publicacions: Psicoterapia de grupo con niños. Una experiencia de psicoterapia psicoanalítica aplicada a la enuresis. Editorial Paidós, 1996. Barcelona. Psicoterapia breve y focal. Ed. Paidós 1992. Aplicación de la metodología observacional a una investigación: Análisis del proceso de elaboración de duelo en el hipertenso esencial. Estudio empírico de sus fases mediante observación sistemática. M.ª T. Anguera (coordinadora), Observación Clínica. Aplicaciones (pàg. 157-204) Barcelona: Universitat de Barcelona (1999). Compartir y transformar. Una experiencia grupal para padres con hijos con trastorno mental grave. Ed. Bubok 2013. Coautora de nombrosos articles i llibres sobre psicoteràpia. Congressos a Europa i Argentina.
Primer premi en reconeixement de la promoció del trasplantament encreuat a Espanya i també a la institució Fundació Puigvert per ser el centre que n’havia fet més. El reconeixement el va donar l'“Organización Nacional de Trasplantes” i va ser lliurat per la reina Letizia, el 23 d’octubre de 2014 al Ministeri de Sanitat.



Coordinació

– Roser Soliva i Soliva. Llicenciada en Psicopedagogia per la FPCEE Blanquerna, entre altres estudis de postgrau ha realitzat el postgrau de Parella i Família a la Fundació Vidal i Barraquer (URL), el màster de Psicopatologia Infantojuvenil de la Fundació Eulàlia Torras de Beà, dos postgraus de Psicoteràpia Focal basada en les emocions a l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (UdG) i actualment cursant el màster en Psicoteràpia Psicoanalítica a l’ACPP (UdG).
Forma part de l’equip de la Fundació Eulàlia Torras de Beà al CSMIJ de Montcada i Reixac, fundadora i codirectora del servei de psicologia UNPONT, forma part d’EDAV (Equip d’Atenció al Vincle) i col·labora amb diverses institucions en favor dels lligams sans i la salut mental de les famílies.

– Mª Àngels Gallardo Alcaina. Psicòloga infantojuvenil, especialitzada en psicologia de l’educació. Logopeda. Assessorament a escoles i escoles bressol. Forma part de la Comissió de Salut Emocional Infantil i Juvenil de Castellar del Vallès. Especialista en activitats d’estimulació cognitiva amb gent gran. Amplia formació en tests projectius. Formació postgraus de Psicoteràpia Focal basada en les Emocions a l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica:
-Seminari taller de les emocions, 2013
-Seminari taller de les emocions, 2014
• Curs de postgrau Seminari taller de les emocions: el dol i les ferides emocionals, 2015, UdG
• Curs de postgrau Seminari taller de les emocions: el dol i les ferides emocionals II, 2016, UdG.
 



Organitza:


 

Matricula't
Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  
Cercador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipus de curs
Modalitats
Paraules clau
       

 


Política de cookiesAvís legal | Tel. 972 210 299 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.