Identificació
Si el contenido no está traducido, puede usar la herramienta de traducción automática
 

                    

            

Curs d'Especialització en Comunicació Gastronòmica i Enològica: Guanyem Visibilitat amb la Comunicació, el Màrqueting i els Recursos Digitals

Imprimir

Informació bàsica

Edició: Primera
Hores: 30.00
Idioma: català
Data inici: 03/11/2014
Data finalització: 22/12/2014
Crèdits: 3.00
Nombre de places: 25
Codi: 14PMX4030
Matrícula tancada

Preu: 210,00€
Preu:
Horari: Novembre: dilluns de 9.00 a 13.30 h
Desembre: dilluns de 9.00 a 13.00 h

Lloc realització: Fundació UdG. Edifici Mercadal. Pl. Jordi de Sant Jordi, 1 de Girona
PRESENTACIÓ

La gastronomia i l’enologia han adquirit una nova dimensió econòmica, cultural, social i, fins i tot, artística en les dues últimes dècades. Coneixem els millors cuiners del món, sabem quins són els millors restaurants, els vins que mariden millor amb segons quins plats... Fins i tot l’oci i el turisme van lligats a la gastronomia. Però sabem aprofitar el rebuf i treure el màxim partit d’aquesta tendència? Com podem guanyar visibilitat?

Quan mengem en un restaurant bo, ho expliquem a tres persones.

Quan mengem en un restaurant dolent, ho expliquem per sempre més.

OBJECTIUS

Amb aquest curs coneixerem eines i estratègies de comunicació i màrqueting gastronòmic.

Aprendrem a definir l’estratègia de la marca de cada cuiner, producte o empresa per tal que es pugui diferenciar de l’oferta existent i aconseguir l’èxit.

Ho farem amb les eines que tenim a l’abast presencialment però, també, donant una gran importància a les possibilitats que ofereix Internet.

I també aprendrem a guanyar presència als mitjans de comunicació.

A QUI S'ADREÇA

– Estudiants i professionals del món de la restauració i l’hostaleria que vulguin gestionar ells mateixos aquesta faceta i millorar la seva visibilitat.

– Estudiants i professionals de la comunicació i el màrqueting que vulguin especialitzar-se en aquest sector.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

– Estudis mínims: batxillerat.

– És recomanable que els alumnes portin ordinador portàtil.

Altres requisits: Coneixements d’usuari d’Internet i cal entendre el català.PROGRAMA

1. PRINCIPIS DE MÀRQUETING

2. INFORMACIÓ GASTRONÒMICA I ENOLÒGICA: FONAMENTS I MITJANS

3. LA PLANIFICACIÓ COMUNICATIVA I

– Gestió de la marca: naming i posicionament.

– Storytelling i màrqueting emocional.

4. LA PLANIFICACIÓ COMUNICATIVA II

– Relacions públiques foodies: l’establiment (la comunicació del local, la comunicació a través del personal i del protocol i les cartes i altres suports).

– Els mitjans de comunicació.

– Internet: contingut, posicionament, webs, xarxes socials, butlletins electrònics, directoris i altres eines.

– Esdeveniments.

5. LA PLANIFICACIÓ COMUNICATIVA III

– Comunicació de crisi: com gestionar les crítiques.

Al finalitzar el curs, l’alumne haurà desenvolupat un pla de comunicació i màrqueting integral (planificació, estratègia, promocions, gestió de la reputació) del cas del món gastronòmic o vinícola que esculli.

A més, comptarem amb l’assistència d’una persona rellevant i amb alta presència mediàtica que explicarà el seu propi cas de gestió pública, marca i personal branding, algun professional de la restauració o hostaleria.

PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Txell Costa. Veure currículum apartat de Direcció.

– Jordi Torras. Especialista en innovació i treball en equip. Creador del model de gestió Coinnovació 5x5x5+5©. Llicenciat en ADE per la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) i MBA per ESADE. Postgrau en Direcció i Gestió d’Empreses Vitivinícoles per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Diplomat en Estudis Avançats per la UNED. Doctorand en Innovació Empresarial per la Universitat de Girona (UdG).

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l'equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.


Direcció

Meritxell Costa Romea. Ha treballat com a periodista en diferents mitjans, com Catalunya Ràdio. Actualment assessora professionals, empreses i institucions, entre les quals destaquen diferents departaments de la Generalitat i la Universitat Oberta de Catalunya. Periodista especialitzada en la gestió de la comunicació i el màrqueting per a professionals i institucions. Formadora de la Fundació Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, entre d’altres.Coordinació

Gemma Carreras. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i Dret, tècnic en exportacions de diverses empreses i ajudant de direcció a Txell Costa Marketing i Comunicació.Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  
Buscador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipologia d'estudis
Modalitats
Paraules clau
       

 

Aviso legal | Tel. 972 21 02 99 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.