Identificació
Si el contenido no está traducido, puede usar la herramienta de traducción automática
 

                    

            

Màster en Formació Holística per a Emprenedors en Transformació Ecosocial (SEMIPRESENCIAL)

Matricula't
Imprimir

Informació bàsica

Edició: Primera
Hores: 1500.00
Idioma: Català i espanyol
Data inici: 03/11/2017
Data finalització: 05/10/2018
Crèdits: 60.00 ECTS
Nombre de places: 20
Codi: 17SPM0040
Matrícula oberta

Preu:
  • Matrícula Ordinària:
    2.880,00€
  • Descompte del 5% per a particulars que compleixin algun dels requisits de l'apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a::
    2.736,00€
  • Descompte del 10% per a particulars i empreses que compleixin algun dels requisits de l'apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a: info.fundacioif@udg.edu):
    2.592,00€
Horari: Divendres, de 16 a 20 h.
Sortides: dissabtes: 10, 17 i 24 de març;14 d'abril; 26 de maig i 9 de juny de 2018 i diumenge: 27 de maig de 2018

Lloc realització: Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Edifici Giroemprèn. Pic de Peguera, 11 de Girona (17003)

Caldrà enviar una carta de motivació a l'adreça electrònica: secretaria.academica@fundacioudg.org

Si voleu rebre les últimes novetats i notícies sobre aquest curs podeu seguir-lo a la seva pàgina de Facebook


PRESENTACIÓ

La societat d’avui dia és cada vegada més conscient dels excessos i de les incongruències que ha comportat el desenvolupament industrial, tècnic, tecnològic i socioeconòmic durant el segle XX. Ara ens adonem dels greuges comesos en el repartiment dels escassos recursos del planeta i de les greus modificacions ambientals infringides. Tot això ens ha abocat a la crisi sistèmica en què la nostra societat es troba immersa actualment. Aquesta situació fa despertar l'interès i la necessitat d’obrir noves vies per a la construcció d'un món més equitatiu, més humà i més sostenible. Calen una economia i una indústria més humanitzades i vinculades a la natura, i més adaptades a les necessitats de les persones, que tinguin en compte tant criteris psicològics i de salut com criteris basats en la sostenibilitat dels recursos, i alhora facin augmentar el respecte cap al medi i l’hàbitat que ens envolta.

En un segon nivell, aquest canvi de paradigma ha de venir acompanyat de l’establiment de bases per a la creació de noves estructures productives, d’empreses i institucions capaces de donar resposta a les noves necessitats del mercat. Per tant, cal tenir en compte que les competències personals i professionals d’aquest nou col·lectiu professional han de poder anar més enllà de l’adquisició de coneixements, i han de poder generar nous perfils d’emprenedors que siguin capaços, per mitjà de la creació d’empreses i la generació d’ocupació, de crear les sinergies necessàries perquè es doni resposta a allò que s'està plantejant.

En aquest sentit, l’educació holística juga un paper fonamental mitjançant el qual s’ha de poder vehicular una estratègia global que propugni la creació de noves competències de caràcter sistèmic al conjunt de professionals de tots els sectors.

OBJECTIUS

Proveir-se d’arguments i estratègies per l'aplicació pràctica de l'ecologia, de la visió integral, sistèmica, complexa, transpersonal i holística. Per fer-ho, cal apoderar-se de les diferents formes d’intel·ligència emocional, social i ecològica.

Objectius específics per assignatures:
 
– Autoconeixement -Transició interna-Reinici
Presa de consciència dels diferents aspectes personals. “Ressetejar” per generar una nova estructura de valors i pensaments

– Biocentrisme
Anàlisi de l'estat del món i de les diferents vies de treball futur de la HUMANITAT

– Retransformació i reestructuració interna     
Apoderament i recerca dels punts forts individuals. Elements base per al projecte personal 

– Transformació vers una economia social i ecològica
El treball en grup, eines i sistemes de gestió.

– Decreixement  i moviments LOW.
Les problemàtiques del desenvolupament comunitari. L'actual moviment social i de transició

– Treball Final de Màster. Desenvolupament d'un projecte transformador
Projectar una iniciativa pròpia en consonància amb l'estat de l'entorn i partint de les dinàmiques de grup.
A QUI S'ADREÇA

A l’emprenedoria i generació de nous projectes, a empreses i iniciatives més sostenibles i humanes. A gent que es vulgui preparar per encapçalar la recerca de noves solucions més humanes i sostenibles en qualsevol àmbit; des de la educació, la psicologia social, la filosofia, l'economia, les ciències ambientals, les noves tecnologies smart, la salut, l'empresa i la política.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

– Titulació universitària.

– Caldrà enviar una carta de motivació a l'adreça electrònica: secretaria.academica@fundacioudg.org. Podran ser admeses en algunes circumstàncies persones provinents d'altres titulacions o graduats no universitaris amb experiència professional acreditada.

– S'admetran persones que no tinguin titulació universitària. S'hauran d'entrevistar amb el director. Aquests estudiants obtindran un certificat d'assistència al curs.

Descripció


Sessió informativa > dimecres 20 de setembre a les 18h a l'aulari 2 de l'edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic.PROGRAMA

Es divideix en quatre eixos temàtics:

1. Introducció

Introducció

En el primer mòdul farem una introducció general al curs, i assentarem les bases del pensament ecològic, la visió sistèmica i holística. Farem una introducció als nous paradigmes de la ciència. I una introducció al zen.

2. Visió del Món. Biocentrisme (eines de comprensió)

Aquest mòdul estarà dedicat a aprofundir en aspectes de la relació entre la ciència i la consciencia. Reflexionarem sobre el nostre paper al món, la natura i les relacions humanes, des d'una mirada sistèmica i de la filosofia oriental. Veurem i viurem els aspectes pràctics de la meditació, de l'alliberament emocional i la teràpia sistèmica. Es veuran les arrels del pensament ecològic i el pensament integral a Catalunya.   

2.1 Biocentrisme

Anàlisi de l'estat del món i de les diferents vies de treball vers la resiliència integral:

Estudiarem les arrels del pensament ecològic en el Romanticisme, fins a arribar als nous paradigmes de la ciència i del postmaterialisme. Ens endinsarem en el pensament oriental i integral, la teràpia sistèmica, i altres aspectes de la natura com els propis límits personals i del planeta.

3. Autoconeixement (resiliència interna)

Aquest mòdul estarà enfocat a un procés d'apoderament personal. El dedicarem a un procés d'aprenentatge per aconseguir una alimentació i una vida sana, amb l’ajuda de tècniques psicocorporals per aprendre a desenvolupar la intel·ligència emocional. 

3.1 Autoconeixement. Transició interna. Reinici.

Presa de consciència dels diferents aspectes personals. "Ressetejar" per generar una nova estructura de valors, pensaments i hàbits. 

Alguns aspectes que treballarem seran el teatre terapèutic, l'ecopsicologia i la nostra relació amb la natura, el ioga, el mindfullness, la dansa de Rio Abierto i la respiració conscient connectada.

3.2 Retransformació i reestructuració interna     

Apoderament i recerca dels punts forts individuals. Elements base per al projecte personal  Aprofundirem en l'ecopsicologia i la nostra relació amb la natura, el ioga, la dansa de Rio Abierto i la respiració conscient connectada. En aquesta assignatura també experimentarem la sociocràcia amb la que podrem aprendre a prendre decisions col·lectives. També introduirem alguns aspectes de l'alimentació conscient tant de la macrobiòtica com de la microbiòtica.

4. Transformació Social (Transició externa)

El mòdul estarà dedicat a l'estudi de formes d'economia social i ètica. Es veuran exemples de bones pràctiques i de com implementar-les. Constarà d'un retir on es profunditzarà en les dinàmiques grupals, els rols i la resolució de conflictes, per tal d’aprendre a gestionar i facilitar relacions interpersonals i grupals, i desenvolupar la intel·ligència social.. 

4.1 Transformació vers una economia social i ecològica

El treball en grup, eines i sistemes de gestió de projectes.

Farem una introducció a l'economia ètica, la cultura de pau, la petjada ecològica i els moviments locals de transició bioregional; que ens porten a establir xarxes d'ajuda mútua en l'àmbit internacional vers una biocivilització.

4.2 Decreixement i moviments SLOW.

Les problemàtiques del desenvolupament comunitari. L'actual moviment social i de transició cap a un postcreixement. Permacultura i metodologies per establir projectes col·lectius, pràctica de vida integral i experiències de vida comunitària.

TREBALL FINAL

Es desenvoluparà un projecte personal.

Es treballarà sobre projectes reals utilitzant el coaching per objectius, metodologies, la sistèmica social del projecte, la planificació i el compte de resultats.

ESTRUCTURA MODULAR

Aquest curs forma part d’un programa que inclou la possibilitat de matricular-se de manera independent a les titulacions següents:

Màster en Formació Holística per a Emprenedors en Transformació Ecosocial

Diploma de Postgrau en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible

Diploma d'Especialització en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible

PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Gabriel Barbeta i Solà. Veure currículum a l’apartat Direcció.

– Pep Juandó. Diplomat en Educació Ambiental per la Generalitat de Catalunya el 1993, llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona el 1997. Realitza els cursos de doctorat en Medi Ambient. En 1998-2001 obté una beca d’investigació de l’Institut de recerca en Medi Ambient de la UdG per l'elaboració del Pla Estratègic d'Ambientalització de la UdG. El 2002 obté la plaça de tècnic en medi ambient i responsable de l'Oficina Verda de la UdG, unitat executiva del Pla d’Ambientalització universitari. Col·labora en projectes com a investigador i com a tècnic de medi ambient en equips interdisciplinaris. Forma part de diverses comissions de sostenibilitat en l’àmbit universitari i extrauniversitari. És membre de la Taula Municipal de Mobilitat i de la Taula Municipal de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona.

– Juan Manuel Justicia Prunera. Llicenciat en Ciències Físiques per la UAB. Professor de secundària. Format en constel·lacions familiars i diplomat en Pedagogia Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Coaching-PNL a LC Comunicación (Girona). Professor de taitxí i txikung en la línia de Tew Bunnag. Format en mindfulness dins del programa Escoles Despertes dirigit pel mestre Thich Naht Hanh a la UB. Facilitador de constel·lacions familiars grupals i individuals. Formador de mestres i professors en pedagogia sistèmica, mindfulness, tècniques de relaxació i antiestrès, coaching i PNL. També facilitador de cursos on line de coaching i PNL per a docents. Format en espiritualitat andina per Juan Núñez del Prado i pel seu fill Iván Núñez. Actualment és coordinador del grup de treball de Girona en pedagogia sistèmica multidimensional i del postgrau Fonaments d'Educació Sistèmica a la UdG.

– Loli Curto Chaves. Neuròpata i també titulada pel Kushi Institute of Switzerland, coneixements de salut, dietètica oriental, medicina natural, fitoteràpia, aromateràpia i alimentació infantil.

– Estel Roca. Monitora formada per l’Associació Athanor de Barcelona en la qual imparteix classes des de fa 18 anys.

– Daniel Turon. Veure currículum a l’apartat Coordinació.

– Vicente Merlo. Doctor en Filosofia. Va ser fundador de la Societat d'Estudis Índics i Orientals (SEIO) així com de l’Associació Transpersonal Espanyola (ATRE). Cofundador, coordinador i professor del Màster d'Història de les Religions, impartit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2002-2004) i a la Universitat de Barcelona (UB, 2006-2012). Professor de Teoria i Pràctica de la Meditació a la UAB (2008-9). Ha escrit nombrosos articles acadèmics, i ha estat professor convidat en diverses universitats, com la Pompeu Fabra, la Universitat Jaume I, la UV i la UdG. Ha estat membre d’un tribunal de tesi doctoral en tres ocasions, i ha escrit diversos llibres publicats a Obelisco, Mundo Nuevo i Kairos.

– Antonio Scotti. Dissenyador i professor de permacultura des de 2001, graduat per l'Institut de Permacultura Montsant i The Permaculture Institute. Va acreditar el seu Diploma en Permacultura Aplicada en 2012, per l'Acadèmia Italiana de Permacultura. Des de llavors ha estat involucrat en el desenvolupament de la Xarxa de Permacultura Ibèrica i ha ensenyat en una trentena de cursos d'introducció a la permacultura i cinc cursos de Certificat Disseny de Permacultura. Scotti és cocreador de l'Associació de Permacultura d'àmbit espanyol Cambium Permacultura en Formació, creada amb l'objectiu de difondre el concepte del disseny permacultural a la península Ibèrica. És també un consultor per a dissenys de permacultura, i ha realitzat projectes de disseny per a organismes públics (ajuntaments i escoles) i privats. En l'actualitat, Scotti forma part del professorat del postgrau on line, ofert per la UOC i Gaia Education, Gaia Education Design for Sustainability, reconegut per la UNESCO, i és membre fundador del col·lectiu Barcelona en Transició, un grup de persones determinades en catalitzar la formació d'Iniciatives de Transició per a un futur baix en carboni a Barcelona, com a part del moviment internacional de Ciutats i Pobles en Transició.

– Àngels Canadell Prat. Doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona. La seva línia de recerca és la filosofia de la sostenibilitat des d'una perspectiva intercultural. Ha estat professora del Màster de Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha col·laborat com a professora a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la UdG. Actualment és docent a la UB. Coautora del llibre La textura de la vida, publicat per Documenta Universitaria, i Tiempo y orden social, publicat per Germanies. Ha escrit també els articles "El mito inherente a la tecnología" a Documenta Universitaria, i "El lugar de la interculturalidad" a Cuadernos de Pedagogía. Actualment presideix l'associació Filosofia de la Terra i de les Cultures.

– Octavi Piulats. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i becat pel Govern alemany, el 1979 realitza el seu doctorat en Filosofia a la Universitat JW Goethe de Frankfurt. Als anys vuitanta s'uneix a la fundació de la revista i al projecte Integral, dedicat a la difusió de l'ecologia, el vegetarisme, l'espiritualitat oriental i les alternatives de vida. A principi dels noranta s'incorpora com a professor de filosofia a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Va ser professor del primer Màster en Agricultura Biològica organitzat per Vida Sana i la Universitat de Barcelona. És membre de la societat Naturista i Vegetariana de Barcelona. A partir de l'any 2004 dicta a la Universitat els primers cursos sobre pensament ecològic realitzats a Espanya. A la mateixa època, publica estudis sobre el Romanticisme, entre ells Goethe i Montserrat i estudis sobre Hölderlin.

– Joan Antoni Melé. Sotsdirector general de Triodos Bank a Espanya des del 2006 fins a final del 2014. En l’actualitat continua mantenint una estreta col·laboració amb el banc en temes de formació interna i representació a xerrades i altres fòrums, i dedica més temps a estudiar i divulgar altres temes que l’apassionen com l’economia conscient, les empreses sostenibles i l’educació en valors. Ha fet alguns estudis d’economia i direcció financera, i ha assistit a nombrosos cursos i seminaris sobre comunicació, relacions humanes, tècniques directives, anàlisi de riscos bancaris, etc. Col·labora en cursos i seminaris en diverses universitats i escoles de negocis i compagina la seva tasca professional amb col·laboracions com a voluntari en diverses entitats no lucratives dedicades a la promoció de la banca ètica i a la cooperació pel desenvolupament en projectes a Llatinoamèrica. El 2009 va publicar el llibre Dinero y conciencia ¿A quién sirve mi dinero?

– Jordi Pigem. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. El 1999 va obtenir el Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans. Va ser coordinador de la revista d'ecologia Integral i editor del volum “Nueva conciencia (Integral)”. Del 1998 al 2003 va ser professor i coordinador de l'àrea de filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha estat ponent a simposis internacionals a diferents països, és autor entre d'altres de La odisea de Occidente (Kairós, 1994), El pensament de Raimon Panikkar (Institut d'Estudis Catalans, 2007), Buena Crisis: Hacia un mundo postmaterialista (Kairós, 2009), La nueva realidad. Del economicismo a la conciencia cuántica (Kairós, 2013).

– Oriol Costa. Llicenciat en Dret per la UOC, és expert en economia associativa. És fundador i president de DynamisLab, Living Lab per la Sostenibilitat, des d'on s'impulsa la rendibilitat sostenible implicant la ciutadania, les empreses, l'administració i les universitats. Ha impulsat plataformes tecnològiques, menjadors escolars ecològics, xarxes d'empreses, fires com EcoSí Girona. Actualment dirigeix EcoRegió, una comunitat econòmica d’inversió en alimentació ecològica.

– Marta Pineda. Llicenciada en Psicologia per la UAB. Terapeuta especialitzada en tècniques psicocorporals per al desenvolupament humà - Sistema Río Abierto, formada al Espacio de Desarrollo Armónico de Montevideo, de la mà de Graciela Figueroa, directora de Río Abierto Uruguai i del seu equip. Coordinació de diferents projectes per a adults i nens a la Fundación por la Paz, de Graciela Figueroa. Coordinació del projecte "Cuidar els que cuiden", dirigit als tècnics del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Psicoterapeuta grupal, amb col·lectiu d'exclusió social. Osteòpata bioenergètica cel·lular. Formada en constel·lacions familiars a l'Uruguai i Argentina. Formada en l'eneagrama amb Claudio Naranjo. Formada en lideratge i cohesió de grups.

– Agustí Rochet. Format en enginyeria i desenvolupament organitzacional. Màster en Gestió del Coneixement i Màster en E-bussines. Actualment és cap d’organització i gestió del coneixement a l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Membre del grup d’investigació de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs, membre del Pla Nacional de Valors de Catalunya i membre fundador de la Casa de l’Ésser. Els cursos que imparteix i les seves publicacions estan basats en un model global de la realitat («Globàlium»).

– Albert Parareda Franquesa. Ha dedicat bona part de la seva vida a l'ensenyament primari, secundari i d'adults. Quan tenia 52 anys va veure clar que ja no l'interessava la feina que feia. La va deixar i es va posar a escriure. Ha publicat nou llibres i ha fet nombroses conferències.

– Josep Puig. Consultor en energia i sostenibilitat. Va compaginar la feina de director de projectes a Ecoserveis amb la de professor d’Energia a la UAB fins el 2012. Ha treballat en el desenvolupament i l’aplicació de les energies renovables des de 1981, a la universitat, l’empresa o la política municipal (primer regidor verd de l’Ajuntament de Barcelona entre 1995 i 1999 – Regidoria de Ciutat Sostenible, des d’on va impulsar l’adopció de l’Ordenança solar per edificis, que avui és una obligació estatal). És enginyer en tècniques energètiques amb títol de doctor i posseeix un màster en enginyeria ambiental. Ha publicat llibres i nombrosos articles sobre temes d’energia, tecnologia i ecologia. És vicepresident d’Eurosolar —Associació Europea per les Energies Renovables— i codirector de Yansa CIC. Actualment lidera el projecte "Viure de l’aire del cel". Membre del Consell Rector de Som Energia i secretari de l'associació Dia de la Terra.

– Juan del Río. Biòleg, activista, educador i investigador per a la sostenibilitat. Coordinador de la Red de Transición i integrant de Cardedeu en Transició i Smart CSOslab. Autor de la Guía del movimiento de transición i de nombrosos articles en publicacions com Ecohabitar o 15/15\15. Centra el seu treball en promoure nous models de vida sostenible i projectes de resiliència local, tant a nivell local, com estatal i internacional. Actualment resideix a Cardedeu.

– Didier Escalón. Format com analista junguià i especialista en psicologia humanista i psicosíntesi. Ha dedicat les últimes dues dècades a la psicologia de grups i a la ciència de les relacions humanes. Facilitador, instructor i consultor en sociocràcia, i rep tutoria per part del Centre Mundial de Sociocràcia des del 2012. Coordinador de l’organització empresarial Sociocracia.net. Creador del curs de creixement personal Life Visions i cofundador de l’organització holística Dehnaten.

– Sandra Campos. Directora de l’Associació IMAGO Catalunya i del Seminari Internacional de Convivència Planetària: Construïm Biocivilització. Directora del Festival de Cine Colombià de Barcelona. Llicenciada en Dret. Màster La ciutat: polítiques, projectes i gestió de la UB. Postgraus en Gestió i Polítiques Culturals i Cooperació Cultural Iberoamericana. Professora convidada durant diversos anys a diferents universitats: Universitat de Barcelona, Universidad Javeriana (Colòmbia), Universidad Bolivariana (Bolívia), Centro AECID (Rosario – Argentina). Cal destacar la recent publicació del llibre Construimos biocivilización, hacia un nuevo paradigma de convivencia planetària.

– Dídac Sánchez-Costa i Larraburu. Llicenciat en Sociologia l'any 2000 per la UAB (amb un any d'estudis a la University of East London i un a la Universidad de Chile). Sis anys fent tasques de cooperació i recerca en ecologia, antropologia, indigenisme i economia alternativa a l’Amèrica del sud. Quan torna a Catalunya treballa al Campus per la Pau de la UOC i l'espai de recerca en Sociologia "Copolis" a la UB. El 2009 torna als moviments socials. Forma part de la creació de l'EcoXarxa Montseny (2009). Ha col·laborat en l'inici d'altres xarxes d'intercanvi i propostes de comunitats o ecoviles. Actualment impulsa l'inici de l'Ecovila Amat a la Garrotxa i acaba de publicar el llibre Wikiacracia.

– Jorge Ferrer. Ph.D., Llic. Psicologia Clínica (1991) per la Universitat de Barcelona, a on va dur a terme la recerca doctoral sobre l'electrofisiologia de la meditació Soto Zen. És autor de diversos llibres publicats a l'editorial Kairós y de nombrosos articles acadèmics. Ha encapçalat el programa de Pràctiques transformadores i Epistemologia Integral al Centre Esalen de Califòrnia. És membre del comitè de planificació del Buddhist Peace Fellowship's BASE (Buddhist Alliance for Social Engagement). Va rebre el Premi de l'Institut Fetzer pel seu treball sobre estudis de la consciència. Des del 2003 és assessor del Salamander Fund for the Advanced Study of Consciousness, i el 2009 es va convertir en assessor de Religions for Peace organització de les Nacions Unides, sobre un projecte d'investigació dirigida a resoldre els conflictes interreligiosos.

Ferrer imparteix cursos sobre estudis transpersonals, psicologia Est-Oest, mística comparada, desenvolupament integral, investigació teòrica, i les perspectives sobre la sexualitat i les relacions, així com ofereix tallers, seminaris i presentacions sobre espiritualitat integral. Actualment és docent del prestigiós centre acadèmic CIIS California Institute for Integral Studies.

– Francisco Dokushô Villalba. Mestre budista zen, deixeble del Molt Venerable Taisen Deshimaru Roshi, de qui va rebre l’ordenació de monjo soto zen el 1978 a París i sota la seva direcció va estudiar el Zen fins a la seva defunció, i del Molt Venerable Shuyu Narita Roshi, de qui el 1987 va rebre la Transmissió del Dharma-Fundador de la Comunitat Budista Soto Zen a Espanya i abat-fundador del monestir zen Luz Serena, on resideix habitualment. Creador del protocol MBTB – Mindfulness Basat en la Tradició Budista-, fundador i president de l’Escola d’Atenció Plena. Escriptor, conferenciant i traductor.

– Raquel Torrent. Llicenciada en Psicologia per la Universidad Autónoma de Madrid. Màster en Intervenció en Ansietat i Estrès per la Universidad Complutense de Madrid. Màster en Marketing i Direcció d’Empreses (Centre d’Estudis Empresarials). Especialista en el Tractament de les Enfermetats Psicosomàtiques (Sociedad Española de Medicina Psicosomática y  Psicología Médica).  Facilitadora a Espanya del Joc de la Transformació (Findhorn –Escocia). Especialista en la técnica evolutiva de l’Espiral Dinàmica (Clare Graves-Don Beck). Diplomada en Teoria i Práctica Integral (2005) Integral Institute de Ken Wilber. Fundadora i Presidenta d’Honor de la Asociación Integral Española (AIE) 2005.

– José Manuel Arnaiz Ferrer. Doctor en Filosofia, llicenciat en Filosofia i en Antropologia Social i Cultural, per la UB; estudis que va iniciar al mateix temps que va començar a treballar pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Les seves investigacions l’han portat a profunditzar en: la recent ecofilosofia, les seves arrels en el romanticisme alemany i angloamericà, i les seves connexions amb les cultures indígenes i els nous moviments socials. Així, ha participat en congressos internacionals d’antropologia filosòfica, ha realitzat treballs de camp antropològic, ha escrit articles i la tesi «Empiria lene de Goethe y ecofilosofía», ha impartit conferències i ha participat en els moviments socials, tractant de contribuir a encetar la formulació i articulació d’un paradigma cultural superior.

– Natxo Tarrés. Músic professional des de fa 25 anys. Membre del grup musical "Gossos". Estudiós de la interacció de la música en les persones: musicoteràpia i estats modificats de la consciència. Cofundador i President de l'Associació "Irehom" (Institut de Recerca Holística de Montserrat). Projecte que a través de la investigació amb visió holística i l'experimentació, vol endinsar-se i fer emergir els nous paradigmes als quals hem de fer front aquest S.XXI. Patró de la fundació Treeangle Fundation. Activista i dinamitzador pel canvi.

Carles Ruiz Feltrer. De 1988 a 1994 desenvolupa la seva activitat en el sector del màrqueting i la comunicació i a partir de 1995, en el Medi Ambient Industrial assumint càrrecs de direcció general en empreses de caràcter internacional. Fruit de l’experiència en la direcció de persones i projectes, crea l’any 2006 el seu propi projecte empresarial per a contribuir en el desenvolupament de les persones tant en el seu àmbit personal com professional. L’any 2008, a més de l’activitat de consultoria també es dedica al coaching i a la formació en habilitats directives tant a nivell individual com grupal. També incorpora programes i cursos de Mindfullness (programa de reducció d’estrès MSBR i tallers especialitzats). El 2015 s’incorpora a l’Institut Esmindfullness en qualitat d’instructor associat.

Carmen Boix i Casas. Directora de AD’s ESCOLA. Docent, terapeuta i consultora de Constel·lacions i Pedagogia Sistèmica. Ha creat i dirigeix la formació de Constel·lacions Familiars des del 2005, amb la titulació d’Expert universitari en Constel·lacions (RCU). Actualment és docent de la llicenciatura en Psicologia Sistèmica i del Mestratge en Pedagogia Sistèmica del CUDEC – Mèxic. Ha estat docent dels màsters en Pedagogia Sistèmica de l'Institut Gestalt i de la UB de Barcelona. Mestra amb 30 anys d’experiència docent, dos d’ells a Guatemala i Nepal (cooperació internacional). Màster universitari en Neuropsicopedagogia. Ha estat formadora del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de diversos ICE, Universitats (UdG, UB, UAB, URL, UNAN (Nicaragua) i CUDEC (Mèxic), empreses i institucions. Experta en Educació Emocional. Autora del llibre “Educar para ser feliz” Ed. CEAC.

Sergi Pérez. Llicenciat en Ciències Econòmiques. Estudis de Filosofia. Naturòpata i homeòpata. Professor des de fa dotze anys de Treball Interior. Fundador i director del Centre de Meditació de Vic, on s’hi imparteixen cursos que conviden l’alumne a realitzar un viatge interior vers la recerca d’allò més preuat que hom pot aconseguir en aquesta vida: la conquesta d’un mateix. Cofundador de la Plataforma “Mestres de Vida”. Director d’ÀgoraVic. Col·laborador de la UVic-UCC. Col·laborador habitual en mitjans de comunicació (RAC1, El Punt AvuiTV, La Xarxa, Canal Taronja, Ona Catalana, Canal Català, etc.).
Ha impartit conferències relacionades amb el desenvolupament interior a congressos, universitats, empreses, instituts, hospitals, jornades pedagògiques, a la presó Model de Barcelona, etc.

Oscar Boule. Consultor, formador i coach sistèmic. Treballa per a entitats, empreses i organitzacions públiques i privades. Supervisa equips  de Serveis Socials Bàsics i d’atenció a la infància i adolescència en diverses administracions i institucions. Facilita la millora de l’eficàcia d'equips de treball i gestiona situacions potencialment conflictives en àmbits organitzatius. Imparteix formacions per a professionals i organitzacions.
L’apassionen les relacions entre persones i com aquestes afecten els sistemes, ja siguin familiars o bé organitzacionals. Coneix a fons els entorns empresarials. Ha dirigit projectes i creat diverses empreses.
A partir de l'any 2002  investiga les repercussions de les relacions entre persones en entorns organitzatius, i cerca nous horitzons en l'assessorament a persones i organitzacions des d’una perspectiva sistèmica, holística.

– Ana María Berbel Alonso. Diplomada en turisme, treballa en agències de viatge fins que es desplaça a la Garrotxa. Es forma en lleure infantil i juvenil i exerceix com a monitora - educadora en menjadors escolars. Paral·lelament, formada com a monitora en teràpia del riure, dona tallers per les tardes a centres cívics, hospitals, escoles, empreses, facilitant l’apropament, l’animació i relaxació a través del poder alliberador i sanador de la rialla, la música, el joc i d’altres recursos interiors. Estudia rebirthing, eina terapèutica basada en la respiració conscient i pensament creatiu, coneix a Amma ( mestra hindú que dona abraçades ), i participa a la “escuela de la conciencia” d’Ivan Bavcevic, despertant a una nova visió de la vida que comparteix en els seus tallers, que facilita fa 14 anys.

Joan Carol. Després de 34 anys d’activitat empresarial, des de 2007 es dedica a l’acompanyament d’empreses i projectes orientats a la sostenibilitat i el foment de nous paradigmes culturals, socials, econòmics i ambientals. Cocreador de la World Biomimetic Foundation. 
 

*La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.


Direcció

Gabriel Barbeta Solà. Doctor en Arquitectura. Professor i investigador en Ecoarquitectura Sostenible DAEC UdG. Professor del Màster de Sostenibilitat i del Màster d'Estructures de la UPC. Membre fundador de l'Agrupació per a l'Arquitectura Sostenible del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya AUS. Membre del comitè redactor AEN / CTN 41 / SC 10 i del CTE-Terra. Investigador del CATS (UdG). Director i professor del Postgrau en Harmonització i Salut en l'Habitat de l'Escola Sert del Col·legi Oficial d'Arquitectes, i del Màster de Construcció en Terra i del Màster en Bioconstrucció Aplicada i Ecoarquitectura de la FUdGIF.Coordinació

Daniel Turon Cutrina. Llicenciat en Psicologia per la UOC. Màster en Drets Humans i Ciutadania per la UB. Postgrau en Conflictology, UOC. Professor col·laborador de la UOC en un màster de resolució de conflictes en l'assignatura Psicologia del conflicte. Terapeuta Gestalt. Professor de ioga i meditació. Ecofilòsof.Organitza:


 

 

Col·labora:


 

 

 


        

   


Matricula't
Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  

FULLETÓ DEL CURS

Buscador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipologia d'estudis
Modalitats
Paraules clau
       

 

Aviso legal | Tel. 972 21 02 99 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.