Identificació
Si el contenido no está traducido, puede usar la herramienta de traducción automática
 

                    

            

Màster en Psicoteràpia Integradora (SEMIPRESENCIAL - realització a Barcelona)

Matricula't
Imprimir

Informació bàsica

Edició: Primera
Hores: 1500.00
Idioma: Català
Data inici: 03/11/2017
Data finalització: 15/12/2018
Crèdits: 60.00 ECTS
Nombre de places: 30
Codi: 17SPX0007
Matrícula oberta

Preu:
  • Matrícula ordinària:
    3.950,00€
  • Estudiants que hagin realitzat el Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora (des de l'edició del curs acadèmic 2012-13):
    1.650,00€
  • 5% de descompte per persones aturades. (imprescindible enviar document acreditatiu a: info.fundacioif@udg.edu):
    3.752,50€
Horari: Dissabtes (un o dos al mes), de 9.30 a 18.30 hores. Alguns divendres tarda, de 16.00 a 20.00 hores i 4 Seminaris de Pràctica Clínica en cap de setmana (divendres de 16.30 a 20.30 h i dissabte tot el dia, de 9.30 a 11.30 h, de 11.30 a 12.00 descans, de 12.00 a 14.00 classe i de 16.00 a 18.00 h).
Sessions presencials: 27 i 28 d’octubre, 11 i 25 de novembre, 1 i 2 de desembre (seminari), 15 i 16 de desembrede 2017, 26 i 27 de gener, 2 i 3 de febrer (seminari), 16 i 17 de febrer (seminari), 9 i 10 demarç, 21 d’abril, 5, 12 i 26 de maig, 9 i 16 de juny, 15 de setembre, 6 d’octubre, 16 i 17 denovembre (seminari vivencial) i 15 de desembre de 2018. Observació de treball clínic, supervisió, teràpia formativa i pràctiques amb cas clínic, entre setmana, d’octubre de 2017 a desembre de 2018.

Lloc realització: Euroaula i Instittut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella
PRESENTACIÓ

Aquest Màster parteix d’un plantejament ampli i flexible a l’hora d’abordar els processos psicoterapèutics. Aquest plantejament està centrat més en el fet que el protagonista de la psicoteràpia és el client, que en el fet d’una defensa aferrissada d’un model de treball en concret. Això significa que el disseny del màster posa l’accent en el procés de construcció i d’intervenció psicoterapèutic per a cada cas i cada problema, incidint en la importància de la relació terapèutica, i enfocant la individualitat del psicoterapeuta com a part essencial del que pugui succeir allà.

Per aconseguir capacitar els alumnes en l’exercici eficaç d’aquest abordatge, el professorat expert en el treball clínic «de camp» incidirà en aspectes pràctics que ajudin els alumnes a assimilar els continguts teòrics i els instruments d’intervenció des de l’estil personal que cadascun d’ells (els alumnes) ha de desenvolupar per sentir-se còmodes, ser resolutius i ser creatius en l’espai terapèutic.

Malgrat que una part de la formació de tercer cicle que s'ofereix des del món universitari té un caire integrador, aquest màster pretén oferir una visió sobre el «fer psicoteràpia» professional, personal, vivencial i pràctica, des d’una vessant teoricopràctica, que conjugui de manera epistemològica i tècnica models útils i flexibles a l’hora d’abordar el funcionament integral d’una persona i d’un problema.

Per això, el màster està plantejat bàsicament de manera didàctica i enfocada a la pràctica clínica, perquè l’alumne faci el recorregut del psicoterapeuta i pugui intervenir eficaçment davant del món intrapersonal i interpersonal del client, dotant-lo dels instruments que necessita per abordar-lo.

OBJECTIUS
– Conèixer els elements conceptuals necessaris per poder treballar des d’una òptica integradora.
– Assolir les eines pràctiques per aprendre a llegir el cas en què es treballi de manera flexible i àmplia.
– Aprendre a situar-se relacionalment d’una manera adient davant del client per tal que l’evolució del cas estigui encaminada al canvi.
– Conèixer els diferents instruments tècnics necessaris per fer una intervenció integradora.
– Treballar en aspectes vivencials fonamentals en el seu funcionament per no interferir en el treball psicoterapèutic amb certs clients.
– Treballar la pràctica clínica.
– Adquirir un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball de les habilitats de comunicació i les habilitats de creativitat en teràpia.

 

A QUI S'ADREÇA

– A titulats universitaris en psicologia i medicina.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

– Titulats universitaris en psicologia i medicina.

Descripció


Sessions informatives:

– Barcelona: dimecres 13 de setembre a les 18 h a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (Gran Via de les Corts Catalanes, 617, 3er 3a, Barcelona).
– Girona: dimecres 13 de setembre a les 16 h a l’aulari 1 de l’Edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.PROGRAMA
LA TEORIA
– La integració. Què és? Per què es necessita?
– Models integradors. 
                                            
EL CLIENT I EL SÍMPTOMA
– El símptoma i la seva funció a la identitat del client.
– El cos, el moviment i el no verbal com a metàfora del funcionament del client.
– El símptoma i la seva funció familiar.

EL TERAPEUTA
– Actituds terapèutiques bàsiques.
– Habilitats terapèutiques bàsiques.
– El terapeuta, el seu cicle vital i les seves dificultats a l’hora de fer teràpia.

LA PRIMERA ENTREVISTA                                     
– Gestió de la primera entrevista.
– Tècniques d’acomodació del setting.
– La reformulació de la demanda.
 
DISSENY DEL PROCÉS TERAPÈUTIC
– Negociació d’objectius implícits i explícits. L’agenda secreta del client i l’agenda secreta del terapeuta.
– Selecció de model de treball en funció de la fase i dels objectius implícits i explícits.

LA INTERVENCIÓ
– L’estratègia de la intervenció.
– Intervencions emocionals.
– Intervencions relacionals.
– Intervencions cognitives.
– Intervencions pragmàtiques.
 
HIPOTETITZACIÓ
– La conjugació de models.
– Les preguntes bàsiques: encaix de peces.

LA CONSTRUCCIÓ DE LA RELACIÓ TERAPÈUTICA
– Construcció de la vinculació.
– Clients difícils, vinculacions difícils.

CASOS CLÍNICS I PRÀCTIQUES
Els alumnes que ho vulguin, podran portar un cas clínic que els serà assignat i supervisat, amb l’objectiu d’iniciar-se en el camp de la psicoteràpia o millorar les seves competències.
Com a complement teòric i pràctic, els alumnes participaran en quatre seminaris de pràctica clínica, juntament amb altres professionals experimentats.
PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Elisabetta  D’Agata. Doctora en Psicologia. Treballa actualment a l’Hospital de la Vall d’Hebron, en el departament de Traumatologia de l’Esquena. Màster en Psicologia Clínica de la URL i Postgrau en Psicoteràpia Integradora de la UdG.

– Maika Bakaikoa. Psicòloga. Coordinadora del Grup de Psicologia de la clínica del dolor. Hospital Germans Trias i Pujol. Màster en Teràpia sexual i de parella. Especialista en Dolor Crònic.

– Luís Botella. Psicòleg. Professor titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Supervisor Docent i Membre del Comitè Científic de l'Asociación Española de Psicoterapias Cognitivas. Acreditat per la Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas.

– Agustí Camino. Psicòleg Clínic del Centre de Salut Mental del Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Director de l’Institut Milton Erickson de Barcelona. Terapeuta Familiar Breu (format i supervisat per Cloe Madanes i Salvador Minuchin). Professor de la Universitat de Girona del Postgrau en Teràpia breu estratègica i del Màster en Psicoteràpia Integradora.

– Victoria Company. Psicòloga. Professora associada de la UB. Màster en Teràpia Cognitivo-social per la Universitat de Barcelona.

– Sergi Corbella. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL).

– Dra. Mireia Darder. Psicòloga clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL.  Formació en Hipnosis Eriksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes gestalt. Membre titular de la AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramón Llull (1997-2003). Membre fundador de l’Associació Espanyola Bert Hellinger.

– Laura Galimberti. Psicòloga a Interpersonal, benestar i salut. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Màster en Teràpia Cognitivo-Social i Màster en Teràpia sexual i de parella per la Universitat de Barcelona.

– Dra. Olga Herrero. Psicòloga. Professora Titular de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

– Michal Jasinski. Psicòleg. Doctorat de la Universitat de Barcelona i llicenciat en psicologia intercultural i de gènere, Màster en Teràpia Cognitivo Social , Postgrau en Teràpia Estratègica Breu, Institute of Narrative Therapy (Reino Unido) i Coherence Psychology Institute (EEUU). És professor associat del Coherence Psychology Institute (EEUU)  i presenta i ensenya teràpia de la coherència a Europa.

– Daniel Mejias. Psicòleg. Membre de l’equip terapèutic del Centre SOM. Especialista en trastorns i patologies emocionals en adults. Màster en psicologia clínica cognitiva-conductual. Màster en psicologia familiar sistèmica i Postgrau en Psicoteràpia integradora. 

– Dra. Ma José Pubill. Dra. en Psicologia. Directora del Màster en Psicoteràpia Integradora i del Màster en Teràpia Familiar de la Universitat de Girona. Docent i supervisora de casos en diferents màsters i postgraus de diferents universitats.

– Sònia Tàpia. Psicòloga i psicoterapeuta. Terapeuta familiar. Codirectora de Zenttral, Institut de Psicoteràpia.  Màster en teràpia cognitivo-social i Màster de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Formació en Logoteràpia i Anàlisi Existencial.  

– Dr. Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Codirector del Màster en teràpia cognitivo-social per la UB. Co-director del Màster en teràpia sexual i de Parella per la UB. Codirector del màster en coaching per la UB.

 
*La direcció es reservarà el dret a fer canvis en l'equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

Direcció

– Maria Josep Pubill González. Psicòloga. Especialista en psicologia clínica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys en diversos centres. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. Actualment exerceix en un despatx propi.

– Pere Font Cabré. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster de Promoció i Educació per la Salut (Universitat de Lleida). Premi Ferran Salses i Roig de Salut Comunitària, edició any 2000.Coordinació

Helena Angel Laborda. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster de Sexologia Clínica i Salut Sexual (Universitat de Lleida). Postgrau de Psicoteràpia Integradora (Universitat de Girona). Postgrau de Teràpia Breu Estratègica (Universitat de Girona). Postgrau de Teràpia de Parella (Universitat de Girona).Organitza:

 


 

Matricula't
Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  
Buscador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipologia d'estudis
Modalitats
Paraules clau
       

 

Aviso legal | Tel. 972 21 02 99 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.