Curs d'especialització

Tècniques Actives en Psicoteràpia: Infants i Adults

1a Edició
170031 Vincle Afectiu
170031 Vincle Afectiu
Codi: 194113
Tipologia: Curs d'especialització
Idioma: Català i anglès
Data d'inici: 03/07/2020
Data darrera sessió presencial: 05/07/2020
Data de finalització: 25/07/2020
3 ECTS / 18 hores presencials
Horari:

Cap de setmana intensiu: divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 15 a 19 h i diumenge, de 10 a 14 h.

Lloc de realització: Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà i Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Places: 13

Raons per fer el curs

  • Per donar-te l’oportunitat de realitzar tallers experimentals sobre tú mateix en un espai segur i de confiança amb altres companys/es afins a la teva professió de psicoterapeuta.
  • Per conèixer tècniques actives en psicoteràpia que poden complementar els tractaments i programes que dissenyis.
  • Per reflexionar i profunditzar en la integració del cos i la ment, en les aportacions que les tècniques actives poden fer al camp de la psicologia i en la cerca d’elements d’evidència empírica que els hi puguin donar empara dins el model de ciència psicològica contemporània.

Curs acreditat per International Attachment Network España.

A qui s'adreça

A psicòlegs i psicoterapeutes. A professionals afins que estiguin interessats.

Requisits d'admissió

  • Tenir titulació universitària afí a l’àmbit del curs.
  • També es pot donar aquest curs per grups amb un màxim de 10 persones que cerquin realitzar un taller experiencial (per exemple pacients per derivació d’un professional o col.lectius diversos).

Presentació

Quan parlem de tècniques actives ens referim a les aportacions del Psicodrama creat per J.L. Moreno a principis del segle XX. Altres orientacions teòriques com la Gestalt, les teràpies sistèmiques, algunes orientacions cognitiu-conductuals i altres abordatges tant individuals com de grup han adoptat i fins i tot enriquit les tècniques psicodramàtiques incorporant-les al seu cos teòric. Tota psicoteràpia hauria de tenir com a finalitat la integració de la cognició, l’emoció, la fisiologia i la conducta. Les tècniques actives en psicoteràpia impliquen el cos, l’actuació del drama i la cognició, posant paraules al que ha passat i/o hem sentit, cercant la reflexió cognitiva sobre la vivència del ara i aquí o escoltant i treballant el cos per reorientar la ment. El nostre cervell té un poder sobre la nostra salut, sabem que els conflictes es poden expressar per una via psicosomàtica. Però potser no som tan conscients de que també passa a la inversa, que treballant el cos, la ment pot guarir.

Aquest curs és una invitació a experimentar sobre nosaltres mateixos el poder de la neurodansa (attmandance i altres tècniques), a redescobrir-nos a través de tècniques de psicodrama, titelles, artteràpia, treball amb escultures o màscares, entre altres i a reflexionar sobre les possibilitats que aquest tipus de psicoteràpia activa pot tenir pels nostres pacients o usuaris amb qui treballem.

* Observació: Algunes de les tècniques que experimentarem necessiten formació acreditada. Aquest curs, de curta durada, és una invitació a conèixer-les i no substitueix la formació que s’hagi de dur a terme per poder-les emprar. També es poden realitzar com a part de tractaments portats en coordinació amb altres professionals acreditats.

Objectius

Mostrar diferents tècniques actives en psicoteràpia que ens permeten aprofundir en nosaltres mateixos i ens donen possibles recursos complementaris en els tractaments dels pacients.

Sortides professionals

És un curs bàsicament experiencial.

També et pot interessar

Màster

Formació en Psicoteràpia i Teoria del Vincle Afectiu

Edició: 8a Edició | Lloc: Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà i Parc Científic i Tecnològic de la UdG | Idioma: Català |Data inici: 05/02/2021
Preu: 2.500 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Curs d'especialització

La Pintura per a la Gestió Emocional i l'Autoconeixement: Eina per a Docents i Terapeutes

Edició: 1a Edició | Lloc: On line, per videoconferència en temps real amb la plataforma Zoom. | Idioma: Català |Data inici: 25/06/2020
Preu: 195 € (Veure descomptes)
Matrícula tancada
Curs de postgrau

Intervenció en el Sistema de Protecció a la Infància des de la Teoria del Vincle Afectiu: Acolliments, Adopcions i Treball amb Famílies Biològiques Vulnerables

Edició: 4a Edició | Lloc: Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà i Parc Científic i Tecnològic de la UdG | Idioma: Català i anglès |Data inici: 10/01/2020
Preu: 480 €
Matrícula tancada
Matrícula tancada
Si no et matricules,  indica'ns el motiu!

Preu:

380 €

Calendari

eventis