Curs de postgrau

Intervenció en el Sistema de Protecció a la Infància des de la Teoria del Vincle Afectiu: Acolliments, Adopcions i Treball amb Famílies Biològiques Vulnerables

4a Edició
Codi: 192032
Tipologia: Curs de postgrau
Idioma: Català i anglès
Data d'inici: 10/01/2020
Data darrera sessió presencial: 21/03/2020
Data de finalització: 21/03/2020
6 ECTS / 48 hores presencials
Horari:

Dos divendres al mes, de 16 a 20 h (Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà) i un dissabte al mes, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h.

Lloc de realització: Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà i Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Places: 13

Raons per fer el curs

Saber com la teoria del vincle afectiu pot ajudar en el disseny de polítiques i programes d’atenció a la infància així com el treball que es pot fer amb pares i mares que han perdut la tutela dels seus infants.

Curs acreditat per International Attachment Network España.

A qui s'adreça

A tot el col·lectiu de professionals que treballen a la DGAIA o hi estan en relació: psicòlegs, pedagogs, educadors socials, treballadors socials, personal psicosanitari i tècnics.

Requisits d'admissió

Titulació universitària de psicologia, treball social, integració social, educació social, pedagogia o altres titulacions del camp social. Es consideraran sol·licituds de formacions afins sempre que el Laboratori de Vincle Afectiu doni el vistiplau per ser un professional proper a les problemàtiques que tracta el màster.

Presentació

El Laboratori de Vincle Afectiu és un grup de recerca de la Universitat de Girona especialitzat en el treball amb famílies biològiques que presenten una vulnerabilitat que les fa més fràgils davant l’adversitat i amb tendència a comportaments violents, de negligència o disfuncionals. Aquestes característiques sovint incideixen en la seguretat dels infants, que han de ser retirats de manera cautelar i posats sota el sistema de protecció en famílies d’acollida o en centres d’acció residencial educativa (CRAE). El treball de reunificació familiar és complex i no sempre es pot aconseguir. L'adaptació dels infants a les noves «famílies» tampoc és fàcil. Aquesta assignatura planteja aquesta problemàtica des de la perspectiva del vincle afectiu i possibilita el debat i estudi dels contexts que afavoreixen la salut mental de l’infant i el tipus d’intervenció terapèutica a realitzar.

Objectius

  • Comprendre quines implicacions tindria l'aplicació de la teoria del vincle afectiu a les polítiques de protecció de la infància en el cas de maltractaments, acolliments i adopcions. Revisió de programes de millora de les competències parentals i prevenció del maltractament.
  • Debatre sobre els programes, tècniques socioeducatives i terapèutiques més òptimes per als infants que han patit situacions de maltractament i que estan afectats per diferents trastorns: trastorn per estrès posttraumàtic, trauma, desorganització, etc.

Sortides professionals

Educadors o directors de centres residencials d'acció educativa (CRAES), equips de protecció a la infància, cases d'infants, pedagogs i psicòlegs que treballen amb pares i mares vulnerables, d'acollida, adopcions,..

Entitats promotores

  • Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació

També et pot interessar

Curso de postgrado

Terapia por Videointervención

Edició: 4ª Edición | Lloc: ON LINE | Idioma: español |Data inici: 01/03/2020
Preu: 480 €
Matrícula tancada
Curs de postgrau

Instruments de Valoració del Vincle Afectiu i Anàlisi dels Estats de la Ment en Adults

Edició: 1a Edició | Lloc: Laboratori de Vincle Afectiu i Desenvolupament Humà i Parc Científic i Tecnològic de la UdG | Idioma: Català i anglès |Data inici: 17/04/2020
Preu: 480 €
Matrícula tancada
Diploma de postgrau

Aplicació Teòrico-Clínica de la Psicoteràpia Psicoanalítica Contemporània

Edició: 4a Edició | Lloc: Seu de l'ACPP, Pl. Bonanova, 11, entresòl 2a (Barcelona) | Idioma: Català |Data inici: 17/10/2020
Preu: 2.075 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Matrícula tancada
Si no et matricules,  indica'ns el motiu!

Preu:

480 €

Calendari

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis