A qui s'adreça
A persones interessades:
- en el món de la musicoteràpia i els nous horitzons que el seu coneixement pot obrir tant a nivell professional com personal.
- en conèixer i viure diferents models i en enfocaments de la musicoteràpia; i com aquests s'apliquen en diferents àmbits educatius, clínics i sociocomunitaris.
- en gaudir i ressonar amb el treball vivencial i instrumental
Requisits d'admissió
Titulació universitària vinculada a Ciències de la salut, Psicologia, Ciències de l’Educació, Musicologia, Humanitats, Pedagogia, Ciències Socials, Arts escèniques, Belles Arts, Superiors de Música. Qualsevol altre titulació universitària és també vàlida.
Hi ha la possibilitat que hi hagi persones sense titulació que per qüestions professionals o personals vulguin accedir a aquests estudis. En aquest cas, poden obtenir un certificat d’assistència, però no la titulació.
Presentació
Aquest Curs de Postgrau és una ampliació i complement del Curs de Postgrau de Musicoteràpia (I). Pretén incrementar els coneixements de la musicoteràpia occidental (del nostre entorn cultural). S’amplien les bases teòriques, els recursos instrumentals-vocals-corporals; i el coneixement de la praxis en diferents àmbits educatius, socials i clínics. El material està preparat per un cos de docent amb una àmplia experiència professional i coneixements de la musicoteràpia. (Es contemplen 30 h de self-experience de l’alumnat incloses dins les pràctiques de diferents assignatures).
Objectius
– Adquirir recursos d’avaluació, organització i programació en musicoteràpia.
– Integrar una visió de l’evolució de la musicoteràpia de la nostra cultura a través del temps.
– Conèixer i vivenciar tres dels models de musicoteràpia reconeguts internacionalment: model GIM/MBGIM, model Nordoff – Robins i model behaviorista o conductista.
– Conèixer els models psicològics en què es fonamenten els models musicoterapèutics i conèixer aspectes bàsics de la psicoteràpia.
– Endinsar-se en la filosofia i l’ètica de la musicoteràpia.
– Quant a recursos instrumentals, musicals i corporals: es treballarà la percussió i la percussió corporal i la veu en teràpia; la veu i el psicodrama, i l’expressió corporal i la dansateràpia.
– Quant als diferents àmbits d’aplicació de la musicoteràpia, s’obtindran coneixements teoricopràctics en: Parkinson; ceguesa; dol i espiritualitat; empreses; educació primària i secundària; infants de 0-3 anys; necessitats educatives especials.
Sortides professionals
Són moltes les possibilitats. Mostrem alguns dels àmbits d'aplicació de la musicoteràpia:
– Serveis sociosanitaris i hospitalaris.
– Centres residencials.
– Entitats públiques i privades de serveis socials i psicoteràpia.
– Grups d'ajuda mútua.
– Associacions relacionades amb la salut i l'educació.
– Centres de rehabilitació.
– Centres penitenciaris i d'integració social.
– Institucions de psicoteràpia clínica.
– Centres educatius i d'educació especial.
– Tallers ocupacionals
Metodologia
L’aprenentatge s'assoleix a través de classes teòriques i self-experience de l’alumnat. En la seva doble naturalesa teòrica i pràctica, l'ensenyament es desenvolupa a partir d'explicacions detallades dels temes, comentaris de lectures especialitzades, estudi de casos, exercicis pràctics, simulacions i experiència personal en activitats. Es pretén, doncs, potenciar i millorar les habilitats d'anàlisi, comunicació, socials, ètiques, vivencials i de raonament científic dels estudiants en una dinàmica d'activa d'interrelació professorat / alumnat.
Sistema d'avaluació
– Proves escrites i orals.
– Assistència a classe.
– Participació activa en les classes teoricopràctiques.
– Cada professor establirà els treballs a realitzar de la seva assignatura i la data límit de lliurament.
– Per a l’assignatura de Guitarra i cançons, caldrà que tots els alumnes portin guitarra els dies de classe.
– Assistència a classe (80% obligatòria)
– La no assistència, encara que justificada, a alguna assignatura, rebaixarà la nota que es pugui obtenir en un 30%.
– També rebaixarà la nota (en la part proporcional) les hores lectives d’una assignatura no cursades per qualsevol motiu
– Cal superar independent cadascuna de les 3 subàrees en què es divideix aquest curs de postgrau: Bases teòriques i models de musicoteràpia / Música - veu - moviment / Àmbits d'aplicació de la musicoteràpia.
Finançament bancari
Els estudiants matriculats poden finançar el pagament de la matrícula en quotes.
La Fundació ha establert convenis amb condicions preferents pels seus alumnes amb les següents entitats:
– Sabadell Consumer
– CaixaBank
– Banc Santander
Finançament Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)
Amb l'objectiu de facilitar l'accés als estudis de postgrau, l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) impulsa aquest programa de préstecs.
Per a més informació feu clic en el logotip.

Fundación Estatal para la Formación en el Empleo-FUNDAE (anteriorment Fundación Tripartita)
Els treballadors d’una empresa privada tenen la possibilitat de bonificar-la a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo-FUNDAE (abans coneguda com a Fundació Tripartida).
Més informació: Què són les bonificacions de la formació a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo - FUNDAE
Els treballadors autònoms poden desgravar la factura nominal de la seva matrícula en la declaració de l’impost de l’IRPF.
Podeu resoldre els vostres dubtes enviant un correu electrònic a: economia.fundacioif@udg.edu