A qui s'adreça
Els programes de formació sectorials, d'especialitats de l'oferta de formació no formal, constituïts per accions formatives dirigides a la formació de les persones treballadores amb la finalitat de desenvolupar formació d'interès general per a un determinat sector i per a satisfer necessitats específiques de formació d'aquest.
Dirigit a totes aquelles persones que vulguin obtenir coneixement sobre el món del vi i tot el seu entorn gastronòmic.
Requisits d'admissió
Si estàs en actiu
Annex1
Fotocòpia del DNI en vigor
Fotocòpia de la última nòmina on aparegui el Núm. de Seguretat Social del treballador, Núm. de Seguretat Social de l’empresa i CIF de l’empresa
Si ets autònom
Annex1
Fotocòpia del DNI en vigor
Fotocòpia de l’últim rebut d’autònom
Si estàs en situació d’ERTO
Annex1
Fotocòpia del DNI en vigor
Fotocòpia del comunicat de l’empresa conforme s’aplica l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació
Fotocòpia d’algun document on aparegui el Núm. d’afiliació a la Seguretat Social
Fotocòpia de la última nòmina on aparegui la següent informació: Núm. de Seguretat Social del treballador, Núm. de Seguretat Social de l’empresa i CIF de l’empresa
Si estàs a l’atur
Annex1
Fotocòpia del DNI en vigor
Fotocòpia del DARDO actualitzat (document d’inscripció de sol·licitud de treball al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya)
Fotocòpia d’algun document on aparegui el Núm. d’afiliació a la Seguretat Social
Cal residir o treballar a Catalunya
Presentació
Les especialitats sectorials s'adrecen a accions formatives dirigides a la formació de les persones treballadores amb la finalitat de desenvolupar formació d'interès general per a un determinat sector i per a satisfer necessitats específiques de formació d'aquest.
Aquesta acció formativa está subvencionada al 100% pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social
Tenen prioritat per participar en els programes de formació regulats en aquesta Ordre, sens perjudici del que s'estableixi en les respectives convocatòries:
a) Les persones treballadores ocupades pertanyents als col.lectius següents: Persones treballadores de petites i mitjanes empreses, dones, persones afectades i víctimes del terrorisme i de la violència de gènere, majors de 45 anys, persones trebalamb baixa qualificació i persones amb discapacitat.
b) Persones aturades: dones, joves, persones amb discapacitat, persones afectades i víctimes del terrorisme i de la violència de gènere, de llarga durada, majors de 45 anys i persones amb risc d'exclusió social, d'acord amb el previst en cada cas per les prioritats establertes en la política nacional d'ocupació i en l'Estratègia Europea d'Ocupació.
c) Les persones cuidadores no professionals que atenen a les persones en situació de dependència, a què fa referència la base 12.1.d
Nota: la consideració de persona treballadora ocupada o desocupada ve determinada per la situació laboral en què es trobi a l'inici de la formació. La participació de les persones aturades en les accions formatives pot ser, com a màxim, del 30% respecte del total de persones formades en el conjunt del programa de formació.
Objectius
Objectiu general
Conèixer els principals conceptes relacionats amb l'enologia i la producció del vi
Objectius específics
Capacitar als participants per escollir amb criteri els vins
Iniciar-se en la cultura del vi, sistemes d’elaboració, varietats, zones amb denominació d’origen
Sortides professionals
L'enòleg és una figura elemental en un celler de vins, ja que és la persona que interpreta la personalitat, l'essència i la qualitat dels diferents vins.
Sistema d'avaluació
- 75% d'assistència obligatòria
- Examen tipus test
- La puntuació final aconseguida s'expressarà en termes d'Apte/ No Apte.