Diploma d'expert (postgrau)

Tècniques Pràctiques d'Intervenció Psicològica en Infància i Família

1a Edició
Codi: 22X063
Tipologia: Diploma d'expert (postgrau)
Idioma: Català, exceptuant el mòdul impartit per un formador provinent de fora de Catalunya, que serà impartit en espanyol.
Data d'inici: 14/10/2022
Data darrera sessió presencial: 01/07/2023
Data de finalització: 09/07/2023
23 ECTS / 126 hores presencials
Horari:

Un cap de setmana al mes, divendres de 16 a 20.30 h i dissabte de 9 a 14 h i de 15 a 17 h

Lloc de realització: Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Aula 2 (Girona)
Places: 30

Raons per fer el curs

 • Adquiriràs tècniques i recursos basats en el joc terapèutic (joc simbòlic, joc dirigit i joc de sorra), en tècniques de relaxació i de visualització terapèutiques i en tècniques de gestió emocional, per intervenir amb infants i adolescents tant en teràpia individual com en grup.
 • Disposaràs de més recursos per tractar infants i adolescents en situació de ruptura familiar, dols, traumes o situacions específiques vinculades a la naturalesa del menor (hiperactivitat, altes capacitats, hipersensibilitat, etc.).
 • Coneixeràs les claus per acompanyar pares i mares, o famílies, d’una forma eficaç i dinàmica.
 • Adquiriràs coneixements i recursos útils, tant si ja tens un gran recorregut com a professional com si t’estàs iniciant en aquesta pràctica, o si vols especialitzar-te en infància i adolescència.
 • El programa s’adapta tant a psicòlegs i psicopedagogs com a terapeutes que estiguin exercint des de l’àmbit social, clínic, educatiu o jurídic.
 • El curs no només prepara per a la intervenció en perfils de base, sinó també en situacions complexes. Proporciona sensació de seguretat en la praxi professional.
 • Adquiriràs coneixements i tècniques de manera molt dinàmica. A més, els formadors expliquen quan i com aplicar cadascuna de les tècniques, la qual cosa ajuda a intervenir més fàcilment en les principals situacions terapèutiques.
 • La part pràctica de la formació (descoberta de les tècniques presentades, jocs de rol, vídeos i imatges il·lustratives, pràctiques amb persones en posició de pacient) permet beneficiar-se de forma força immediata dels coneixements adquirits i portar a la pràctica professional els recursos apresos durant la formació.

Pràctiques externes

Es proposen els centres següents: CEIP La Farga: intervenció terapèutica mitjançant un programa que consisteix en teràpia de grup per a infants en situació de vulnerabilitat, a través del joc terapèutic, tècniques de relaxació i tractament del dol i el trauma. Espai Ayana: pràctiques d’acompanyament d’infants, adolescents i famílies, en consulta privada. Es podran convalidar per a tots aquells professionals que ja estiguin en un centre, institució o consulta...

A qui s'adreça

A graduats en Psicologia o terapeutes que estiguin treballant en l’àmbit de la infància, l’adolescència o la família, o que estiguin interessats a especialitzar-se en aquest àmbit.

Requisits d'admissió

Grau o llicenciatura en Psicologia o altres terapeutes que puguin acreditar formació al respecte.

Presentació

Al llarg del postgrau Tècniques Pràctiques d’Intervenció Psicològica en Infància i Família, els participants podran adquirir un gran ventall de tècniques terapèutiques imprescindibles per intervenir en infància, adolescència i família, com ara el joc terapèutic (joc simbòlic, joc dirigit, joc de sorra...), el Play genograma, tècniques per a la gestió emocional, de relaxació i visualització per a tractar bloquejos, l’EMDR, el model de sistemes de la família interna (IFS), el genograma animal, la xarxa relacional, l’escultura familiar, el psicodrama, la presentació circular i la identificació de processos familiars, l’autoobservació o la teràpia breu estratègica, entre d’altres.

A més d’aquestes tècniques que poden ser aplicades en la majoria de casos terapèutics, es presentarà també una selecció de recursos més concrets per abordar problemàtiques recurrents que necessiten ser tractades d’una forma més específica: intervenció en situacions de trauma o dol, en famílies de pares separats, quan hi ha sospita de maltractament, en casos de violència de gènere, d’autolesions, en famílies multiproblemàtiques, en el tractament de les dificultats en el son i en la intervenció amb infants amb perfils específics (altes capacitats, hiperactivitat, dificultats en la identitat sexual, etc.).

La finalitat de la formació és proporcionar als participants els coneixements de base per aplicar aquestes tècniques d’intervenció tant en l’àmbit clínic, social, educatiu com jurídic.

L’enfocament terapèutic dels diferents formadors permetrà un enriquiment integratiu gràcies a metodologies provinents de diferents enfocaments terapèutics (sistèmic, Gestalt, psicoanalític, cognitivoconductual, etc.)

La vessant pràctica de la formació permetrà no només veure directament l’interès de cada tècnica presentada, sinó també aprofundir-hi d’una manera dinàmica per comprendre quins aspectes concrets hem de tenir en compte quan intervenim en infància i família. La part vivencial permet integrar les tècniques apreses d’una forma ràpida i eficaç.

Es facilitaran protocols i materials pedagògics que resulten de gran ajuda quan intervenim amb infants i adolescents i les famílies. I s’explicaran els recursos necessaris per gestionar aquelles situacions complexes que poden aparèixer, per saber actuar adequadament en cada cas i per garantir una bona praxi en psicologia infantil.

Objectius

 • Aprendre a utilitzar les diverses variants del joc terapèutic com a metodologia per comprendre les necessitats dels pacients i com a eina terapèutica per desbloquejar situacions de malestar d’una forma eficaç i plaent.
 • Descobrir eines de gestió de les emocions per ajudar els infants, adolescents i famílies a identificar millor el seu estat psicològic i aprendre a regular-lo.
 • Aplicar les diferents tècniques de relaxació i visualització per ajudar els infants i les seves famílies a tractar l’ansietat, així com per tractar bloquejos conscients i inconscients (pors, agressivitat, dificultats de relació, manca d’autoestima, traumes, etc.).
 • Saber diferenciar les necessitats inherents a cada edat per comprendre millor com actuar en petita infància, infància, adolescència i adultesa.
 • Adquirir les bases per facilitar orientació a pares i mares, tant des d’un acompanyament individual com des de la proposta de tallers de parentalitat en grup.
 • Adquirir les bases per intervenir amb el conjunt de membres d’una família, tot comprenent les tècniques clau per desbloquejar els malestars principals.
 • Sensibilitzar sobre les necessitats inherents a certes problemàtiques específiques d’alguns pacients i  que necessiten ser tractades amb teràpia des d’un procés concret.

Sortides professionals

 • Professional en un centre de psicologia.
 • Professional autònom en psicologia infantil, psicopedagogia o intervenció en àmbits educatius, i en àmbits vinculats a la psicologia clínica i la psicologia social.
Matrícula tancada
Si no et matricules, indica'ns el motiu!

Preu:

2.525 €
Veure descomptes

Calendari

eventis