Curs d'especialització

Fotografia

1a Edició
Codi: 244421
Tipologia: Curs d'especialització
Idioma: català i espanyol (en funció del docent)
Data d'inici: 05/10/2024
Data de finalització: 21/06/2025
14 ECTS / 125 hores
( presencials: 95 / videoconferència: 30) + treball autònom en funció dels ECTS
Horari:

dissabtes de 9 a 14 h

Data màxima de presentació del treball final: 21/06/2025
Possibilitat d’assistir a les sessions presencials per videoconferència: No
Gravació de classes: No
Lloc de realització: Escola Universitària de les Arts - ERAM
Places: 20

Raons per fer el curs

En aquest curs d'especialització l'alumnat adquirirà una formació fotogràfica completa amb les eines necessàries per a concebre, planificar, desenvolupar, realitzar i gestionar un projecte fotogràfic, ja sigui en l'àmbit artístic (galeries d'art, festivals fotogràfics, concursos, etc.) com en l'àmbit de la fotografia professional (fotògraf freelance, publicitat, reportatge social).

A qui s'adreça

  • A persones aficionades a la fotografia que vulguin professionalitzar-se.
  • A persones que vulguin adquirir coneixements i cultura fotogràfica per aplicar-los al seu àmbit laboral.
  • A persones aficionades a la fotografia que vulguin adquirir un coneixement més profund i actual del món fotogràfic per als seus projectes fotogràfics.

Requisits d'admissió

Per accedir al curs caldrà haver assolit els aspectes següents de la tècnica fotogràfica: funcionament de la càmera, il·luminació fotogràfica, composició fotogràfica i coneixement de programes de postproducció fotogràfica. També s’haurà de disposar d'equip fotogràfic propi, apte per al seguiment correcte del curs (càmera Reflex o Mirrorless de menys de cinc anys).

Es farà una entrevista prèvia a l’admissió en cas que hi hagi dubtes sobre l’assoliment dels coneixements previs fotogràfics.

Presentació

Ofereix a l'alumnat una formació completa amb les eines necessàries per a concebre, planificar, desenvolupar, realitzar i gestionar un projecte fotogràfic i poder-lo publicar i presentar públicament tant en l'àmbit artístic com professional.

Objectius

  • Dotar l’alumnat de les bases de les diferents teories i històries de la fotografia, l’art, l’estètica i la representació visual perquè pugui desenvolupar i utilitzar la fotografia per a comunicar idees i conceptes.
  • Que l'alumnat adquireixi les eines necessàries per a concebre, planificar, desenvolupar, dur a terme i gestionar un projecte fotogràfic i poder-lo publicar i presentar públicament tant en l'àmbit artístic com professional.
  • Adquirir agilitat en la preproducció i la postproducció fotogràfica, actualitzar coneixements en aquest àmbit i adquirir eines per promocionar-se professionalment.

Sortides professionals

  • Serveis fotogràfics professionals.
  • Artistes que vulguin utilitzar la fotografia com a eina d'expressió artística.
  • Creatius o persones dedicades al màrqueting que vulguin adquirir coneixement fotogràfic ampli per als seus negocis.

Entitats promotores