Agenda

Periodo de inscripciones > ¿Quieres emprender? Programa Explorer (septiembre-diciembre 2021)

Fecha: del 14/07/2021 al 12/08/2021
Lugar: ON LINE

Si teniu una idea innovadora i voleu emprendre, us podeu apuntar al PROGRAMA #EXPLORER 2a Edició 2021 i experimentar l'emprenedoria com a opció professional de futur.

  • Formació especialitzada #online
  • Mentoria
  • Suport d'un coordinador de la Universitat de Girona
Requisits
  1. Tenir entre 18 i 31 anys en el moment de la publicació de la convocatòria.
  2. Tenir una idea de projecte d'emprenedoria.
  3. No tenir constituïda una persona jurídica específica per al desenvolupament de la idea presentada.
  4. No és imprescindible que siguis estudiant o titulat/da universitari/a, el programa està obert al públic general.

Calendari

Presentació de candidatures: del 18 de maig fins el 12 d'agost de 2021.

La selecció dels projectes que podran participar en el programa es farà pública el 7 de setembre de 2021.

Les accions formatives i les mentories duraran 12 setmanes. La data prevista d’inici és el setembre del 2021.

GRATUÏT

per a més informació

 

Web del Programa Explorer

Itinerario Olímpico de Banyoles: Juego de orientación autoguiado

Fecha: del 21/07/2021 al 01/09/2021
Lugar: Banyoles

La Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, juntament amb l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Banyoles, en motiu de la celebració dels XXXIIens Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ha preparat una activitat que es podrà realitzar a Banyoles a partir del 16 de juliol: l'Itinerari Olímpic de Banyoles: joc d'orientació autoguiat.

L'activitat educativa consisteix en un recorregut per llocs emblemàtics de Banyoles on els participants aniran descobrint curiositats sobre els Jocs Olímpics i Paralímpics. Està adreçada a totes les edats i té per objectiu donar a conèixer els esports olímpics, fets històrics interessants i esportistes olímpics, posant especial èmfasi a l’entorn de Banyoles -subseu olímpica de Rem als JJ.OO. de Barcelona 1992-.

L’itinerari es seguirà de manera autònoma i està format per 14 ubicacions situades en el mapa. A cadascuna, els participants trobaran un codi QR que els donarà informació relacionada amb diferents esports olímpics i paralímpics. Al llarg del recorregut els participants hauran d’anar resolent preguntes i reconstruint el Missatge Olímpic, un missatge que completaran quan hagin passat per tots els punts.

Per poder participar en el joc es necessitarà el full de l’activitat -amb les instruccions, el mapa i les preguntes-, un telèfon mòbil per llegir els codis QR i un bolígraf per contestar les preguntes i omplir el missatge olímpic. El full de l’activitat es podrà recollir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme de Banyoles o es podrà imprimir descarregant el següent document.

Full de l'activitat

Club de lectura: "L'hereu" de Prudenci Bertrana

Fecha: 25/11/2021
Hora: 19 h
Lugar: Biblioteca Salvador Allende de Girona

La Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona, juntament amb la Biblioteca del Campus Barri Vell s'ha associat a la xarxa Espais Escrits per vetllar per la memòria de l'escriptor modernista Prudenci Bertrana. Des d'Espais Escrits s'ofereix cada any la possibilitat de dinamitzar una sessió de club de lectura de les biblioteques públiques de Catalunya a través d'un acord amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord pretén fer més presents els escriptors patrimonials de la literatura catalana en l'agenda d'activitats de les biblioteques.

Així, el dijous 25 de novembre, el club de lectura de la Biblioteca Salvador Allende de Girona dedicarà la sessió a la novel·la L'hereu de Prudenci Bertrana.

L'atractiu d'aquesta activitat és que la dinamització de la sessió va a càrrec d'un especialista en l'obra i l'autor. En aquesta ocasió, serà Margarida Casacuberta, directora de la Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona, qui s'ocuparà de conduir la sessió dedicada a la novel·la L'hereu de Prudenci Bertrana.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia en aquest enllaç.

eventis