×

Agenda

Empoderament davant els micromasclismes

Fecha: 18/11/2024
Hora: 17.30 h
Lugar: Centre Cívic Pont Major

Aquesta xerrada explorarà com identificar i afrontar els micromasclismes, aquelles formes subtils i quotidianes de discriminació de gènere que sovint passen desapercebudes. Es parlarà de com afecten la vida diària i les relacions, així com d'eines pràctiques per reconèixer-los i respondre-hi de manera assertiva. L'objectiu és fomentar l'empoderament personal i col·lectiu, creant espais més igualitaris i respectuosos.

Ho Organitza: Comissió de Gènere de Pont Major i Institut Català de la Salut

Del CV tradicional al CV amb eines d’IA

Fecha: del 19/11/2024 al 20/11/2024
Hora: 9.30 h
Lugar: Servei Municipal d'Ocupació

 Inscripcions

Posa’t al dia per buscar feina!

Objectius

• Adaptar el CV tradicional a les noves necessitats del mercat laboral.
• Entendre com funciona la selecció de personal ara: algoritmes, paraules clau, visibilitat.
• Definir la marca digital per a crear un perfil diferenciador.
• Incorporar el CV tradicional en les eines clau per a tenir un bon CV digital, amb l’acompanyament d’una experta en RRHH.
• Conèixer eines de IA per a millorar el teu CV tant en PDF com el digital per superar els algoritmes.

Continguts

• Procés de selecció en l’actualitat. Gamificació en el rol de reclutadors/es.
• Definició del missatge digital i creació del CV digital.
• El CV en PDF està en desús. Investigarem l’empremta digital de cada participant i definirem el missatge clau per a que ens truquin.
• Visibilitat del CV pensant com els reclutadors/es
• Eines de IA per millorar el teu CV.
• Definirem un a un el nostre CV digital per acabar la sessió amb un bon CV digital.

Taller dirigit a persones en situació de recerca de feina, amb competències digitals bàsiques.

Sessió a càrrec de Laura Cespedosa.
Formadora en ocupabilitat i IA, coach laboral i reclutadora.

Multiplica les teves opcions!

Durada: 8 hores. Dates: 19 i 20 de novembre de 2024. Horari: de 9.30 a 13.30 h. Ho organitza: Punt TIC- Servei Municipal d’Ocupació

Donació de sang

Fecha: 20/11/2024
Lugar: Campus Centre UdG. Facultat de Medicina i d'Infermeria

El 27 de novembre de 2024, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, vine a donar sang a la UdG del Barri Vell. Donar sang és un gest que salva vides. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos, però hi ha uns quants factors que ho poden condicionar. Abans de donar sang emplenaràs un qüestionari sobre la teva salut i els teus hàbits de vida. Una resposta afirmativa al qüestionari no impedeix automàticament una donació de sang. El metge responsable de l'extracció és qui decidirà, en última instància, si pots donar sang o no.

La revolució científica i la seva empremta en la ciència actual

Fecha: 20/11/2024
Hora: 18.30 h
Lugar: CaixaForum Girona

En aquesta conferència parlarem sobre com es va configurar la ciència moderna durant la revolució científica dels segles XVI i XVII. Però abans visitarem els pensadors que la van fer possible i els seus protagonistes principals: Euclides, Aristòtil, Arquimedes, Ptolemeu, Vesal, Copèrnic, Galileu, Kepler, Harvey, Boyle i Newton.

A més, durant la xerrada descobrirem com es va gestar la revolució química que va protagonitzar al segle XVIII el químic i biòleg francès Antoine Lavoisier, considerat el pare de la química moderna. Un passeig històric que, guiats pel físic i historiador de la ciència José Manuel Sánchez Ron i la periodista i divulgadora Patricia Fernández de Lis, ens permetrà analitzar l'empremta que aquella ciència va deixar en la matemàtica, la física, l'astronomia, la química, la biologia i la medicina posteriors.

A càrrec de:

José Manuel Sánchez Ron, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Física per la Universitat de Londres, catedràtic emèrit d'Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals i numerari de l'Acadèmia Internacional d'Història de les Ciències i de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts. Acadèmic de la Reial Acadèmia Espanyola, ha dirigit col·leccions científiques i ha publicat més de cinquanta llibres sobre història de la ciència.

Moderadora:

Patricia Fernández de Lis, periodista, docent i divulgadora científica especialitzada en ciència, tecnologia, salut i medi ambient. Premi Prisma 2010 especial del jurat de la Casa das Ciencias de la Corunya, Premi Mario Bohoslavsky 2011 Associació per a l'Avenç del Pensament Crític (ARP-SAPC) i Premi Concha García Campoy 2019, atorgat per l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de TVE. És directora de Matèria i docent del màster en Comunicació de la Ciència, la Tecnologia i el Medi Ambient a la Universitat Carlos III de Madrid.

El Big Data i la Intel·ligència Artificial que han canviat la teva ciutat

Fecha: 21/11/2024
Hora: 19 h
Lugar: Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Amb David Comas, CEO de Nexus Geographics, empresa líder en tecnologia de geolocalització, Big Data i Smart City per millorar el funcionament de les ciutats.

En els pròxims anys la majoria de ciutats es convertiran en ciutats intel·ligents. Una ciutat com Girona és una organització molt complexa, que funciona 24h/365 dies i que s'encarrega de la gestió de molts serveis, alguns crítics per als seus habitants: aigua, neteja... I totes aquestes activitats tenen un rastre digital que genera un Big Data creixent, que s'està destil·lant i convertint en una eina potent per millorar la gestió de les ciutats.

?Ho organitzen: Casa de Cultura de la Diputació de Girona i Càtedra d'Informació i Computació de la Universitat de Girona. Activitat inclosa dins del cicle «La revolució de les dades: Big Data, IA i Computació Quàntica»