Curs d'especialització

Peritatge Social Forense

4a Edició
Codi: 214221
Tipologia: Curs d'especialització
Idioma: Disponible en català i en castellà.
4 ECTS
Horari:

ON LINE

Aquesta formació té una durada de 100 hores equivalent a 4 ECTS. L' estudiant pot iniciar el curs en qualsevol data fins el 15 de juny de 2022. Haurà de finalitzar el curs en un màxim de dos mesos a partir de la data en que s'entregui la contrasenya d'accés.

Lloc de realització: ON LINE
Places: 20

Raons per fer el curs

  • Ofereix el reconeixement acadèmic com a especialista judicial per actuar com a perit/-a social judicial i extrajudicial.
  • El caràcter professionalitzador del curs permet l' adquisició de competències per a l'exercici lliure de la professió com una nova sortida laboral.
  • Ofereix els coneixements específics per treballar com a persona experta en l'àmbit jurídic.

A qui s'adreça

A professionals del Treball social i de l'Educació social, així com a professionals de disciplines afins i estudiants de Grau en Treball Social i d'Educació Social que vulguin endinsar-se en el món judicial i forense, i adquirir coneixements sobre el rol judicial dels pèrits socials forenses.

Requisits d'admissió

Titulació universitària en Treball Social, en Educació Social, professions afins i estudiants de Grau en Treball Social i Educació Social.

Presentació

La figura del professional d'àmbit social com a perit/a social cada vegada és més requerida per les diferents instàncies judicials per aportar els seus coneixements especialitzats sobre aspectes socials vinculats a la causa processal jutjada.

La notòria presència de l'especialista social dins de l'Administració de Justícia requereix d'una formació especialitzada orientada a l'aplicació del mètode científic i a l'actuació ètica pròpia de la pràctica forense dins del marc legal existent.

Aquesta formació dota al professional de coneixements per establir els límits professionals relatius al contingut de l'informe social requerit per l'Administració de Justícia en relació a la legislació vigent relativa a la protecció de dades de caràcter personal i a l'obligació de guardar secret professional. 

Objectius

1. Professionalitzar la pràctica de les ciències socials forenses o el peritatge social.
2. Obtenir uns coneixements teòrics i pràctics que avalin l'especialització de les professions d'àmbit social en el camp judicial.
3. Crear un filó professional en l'emprenedoria que contribueixi al reconeixement tècnic d'aquestes disciplines dins de l'àmbit jurídic.
4. Formar professionals perquè adquireixin capacitats i habilitats per a l'exercici del peritatge social.
5. Capacitar els estudiants en el desenvolupament metodològic dels estudis forenses per a l'emissió d'un dictamen pericial.
6. Promoure la recerca de recursos metodològics d'investigació i valoració social en la pràctica pericial per a l'estudi de casos.
7. Conèixer el contingut i els límits del dictamen pericial discriminant-lo de l'informe tècnic.
8. Emmarcar les actuacions dels forenses socials dins d'un context ètic i deontològic.

Sortides professionals

La formació en Peritatge Social Forense ofereix a professionals del treball social i de l'educació social els coneixements específics per actuar com experts en el camp de les pericials socials.
El disseny d'aquest programa formatiu està dirigit a professionals que integren els equips d'assessorament tècnic, als professionals designats per actuar d'ofici i als tècnics que volen actuar en l'àmbit privat i trobar una nova sortida laboral.
El curs té un caràcter professionalitzador. 

També et pot interessar

Curso de especialización

Ética y Deontología Forense para Peritos Sociales

Edició: 2ª Edición | Lloc: ON LINE | Idioma: Español |Data inici: 01/09/2020
Preu: 350 € (Veure descomptes)
Matrícula tancada
Etiquetes: Peritatge Social
eventis