Màster de Formació Permanent

Atenció Integral en Oncologia

3a Edició
Codi: 240037
Tipologia: Màster de Formació Permanent
Idioma: Català
Data d'inici: 04/10/2024
Data darrera sessió presencial: 14/06/2025
Data de finalització: 26/09/2025
60 ECTS / 156 hores presencials
Horari:

SEMIPRESENCIAL, 2 dies consecutius (divendres de 15.30 a 20.30 h i dissabte de 9 a 14 h) una o dues vegades al mes (excepcionalment els divendres, 18 d'octubre de 2024 i 13 de juny de 2025, també es farà en matí de 9 a 14 h). Consultar en el calendari els dies programats.

Període de pràctiques curriculars: 05/05/2025 – 26/09/2025
Data màxima de presentació del treball final: 06/06/2025 | Segona convocatòria : 26/09/2025
Possibilitat d’assistir a les sessions presencials per videoconferència: No
Gravació de classes:
Lloc de realització: Facultat d'Infermeria de la UdG (Campus Centre)
Places: 25

Raons per fer el curs

Aquest màster és especialment adequat per a professionals que, des dels respectius àmbits assistencials de la salut on treballen (hospital, atenció primària, sociosanitari, etc.), atenen persones amb càncer i les seves famílies, i, per tant, volen ampliar-ne el coneixement i millorar les competències d’integració dels estàndards d’oncohematologia clínica.

Els punts forts i diferenciadors d’aquest màster són 3:

1) Abordatge multidisciplinari: s’integraran les diferents disciplines que tracten les persones amb càncer i que, per tant, en el context real, treballen en els mateixos equips assistencials. Tant els estudiants com els docents provindran de diferents perfils professionals.

2) La mirada formativa des d’una perspectiva centrada en la persona i des de la persona malalta de càncer, de manera que en les diferents assignatures no només es treballaran aspectes teòrics, sinó que hi haurà l’oportunitat de conèixer testimonis i aspectes més vivencials de les persones amb càncer, dels familiars i dels professionals.

3) Innovació docent i format semipresencial: la metodologia docent semipresencial, fent ús de la innovació docent, és un valor afegit a aquest màster, que facilita la conciliació laboral i formativa dels estudiants i l’autogestió de l’aprenentatge. Es pretén que l’estudiant assoleixi els continguts teòrics abans de les sessions presencials a partir d’una guia pautada que es podrà seguir online. D’aquesta manera, les sessions presencials tindran un caràcter eminentment pràctic, dinàmic i participatiu.

També s’inclou un període de pràctiques curriculars que permetran consolidar els coneixements teòrics des d’una vessant pràctica i integrada en l’entorn natural de l’assistència a la persona amb malaltia de càncer i la seva família.

Pràctiques externes

Les pràctiques assistencials es realitzaran en diferents unitats d'atenció a les persones amb càncer com unitats de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona i tindran una durada de 3 setmanes (total 110 hores), en opció de torn de matí o tarda segons les diferents places disponibles. Període entre el 5/5/2025 al 26/9/2025.

A qui s'adreça

A professionals de les ciències de la salut i de les ciències socials que, des dels respectius àmbits assistencials de la salut on treballen (hospital, atenció primària, sociosanitari...), atenen les persones amb càncer i les seves famílies, i, per tant, volen ampliar-ne el coneixement i millorar les competències d’integració dels estàndards d’oncohematologia clínica.

 • Infermers/es
 • Metges/ses de primària i de centres sociosanitaris
 • Psicòlegs/ogues
 • Treballadors/es socials
 • Nutricionistes
 • Fisioterapeutes
 • Altres disciplines afins

Requisits d'admissió

Titulació universitària en Ciències de la Salut i Socials (medicina, infermeria, psicologia, treball social, fisioteràpia, dietètica i nutrició i altres afins).

Presentació

L’oncohematologia moderna contempla una participació multidisciplinària en el tractament de les persones amb càncer. Darrerament hi ha hagut molts avenços que han representat un canvi en l’abordatge de la malaltia i s’han introduït noves maneres de diagnosticar i tractar. Aquest màster pretén omplir un buit en la formació integral de l’atenció a les persones amb càncer i les seves famílies, a través d’una metodologia docent que englobi totes les disciplines relacionades amb la seva atenció des de l’àmbit hospitalari fins al comunitari i des d’una visió centrada en la persona.

Objectius

L’objectiu general del màster és especialitzar el procés d’atenció a les persones amb càncer i la seva família oferint una formació d’alta qualitat segons els estàndards d’oncohematologia clínica actuals i la seva aplicació pràctica, des d’un abordatge integral i multidisciplinari.

 • Desenvolupar l’esperit crític necessari per a l’anàlisi i la comprensió de la producció científica del mateix àmbit de coneixement, la innovació en salut i la pràctica de l’atenció basada en l’evidència.
 • Recollir i seleccionar les fonts i la informació rellevant que permeti desenvolupar una recerca original que aporti nou coneixement al mateix àmbit de coneixement. Proporcionar comprensió científica de la base cel·lular del càncer, de la patologia molecular de la malaltia, d’epidemiologia i de salut pública en relació amb el càncer.
 • Adquirir els coneixements bàsics sobre el procés diagnòstic de l’extensió de la malaltia oncohematològica.
 • Tractar els conceptes bàsics dels enfocaments terapèutics personalitzats del càncer i la gestió de la malaltia.
 • Incorporar els coneixements bàsics sobre l’atenció emocional de la persona amb càncer i la seva família, així com les necessitats del seu entorn.
 • Conèixer el procés d’atenció a la persona amb malaltia pal·liativa i en situació de final de la vida i a la seva família.
 • Proporcionar comprensió dels aspectes sociològics i culturals del càncer i aprofundir en el procés de l’atenció de la persona que viu amb càncer i la seva família, durant i després de la malaltia quan esdevé malalt crònic.
 • Consolidar els coneixements teòrics assolits mitjançant pràctiques professionals en diferents unitats d’atenció oncohematològica que permetin incorporar els valors professionals, competències de comunicació assistencial, raonament clínic, gestió clínica i judici crític, així com l’atenció a les persones amb càncer i les seves famílies.

Sortides professionals

La capacitació competencial per a l’atenció de les persones amb malalties oncohematològiques permetrà augmentar el coneixement i expertesa i per tant contribuirà al desenvolupament professional i a obrir noves oportunitats professionals en els diferents àmbits d’assistència a persones amb càncer:

 • Centres i unitats especialitzades en atenció oncohematològica
 • Centres d’atenció primària
 • Unitats d’hospitalització que atenen persones amb càncer
 • Centres sociosanitaris que atenen persones amb càncer

Entitats col·laboradores

 • Institut Català d'Oncologia

També et pot interessar

Curs d'especialització

Atenció d'Infermeria a la Persona Afectada d'Ictus

Edició: 4a Edició | Lloc: Sessions virtuals sincròniques amb el professorat mitjançant la plataforma ZOOM i asincròniques de treball personal. La sessió presencial es realitzarà a l'Edifici Salvany. C/ Roc Boronat, 81-95 , 08005 Barcelona | Idioma: Català i castellà en funció del docent |Data d’inici: 16/04/2024
Preu: 250 € (Veure descomptes)
Matrícula tancada
Màster de Formació Permanent

Atenció Integral Infermera a la Persona en Estat Crític

Edició: 5a Edició | Lloc: Facultats d’Infermeria i Medicina (UdG), Hospital Dr. Josep Trueta, Laboratori (LASC) al Parc Científic i Tecnològic UdG | Idioma: Majoritàriament en català, i alguna classe en castellà en funció del docent |Data d’inici: 03/10/2024
Preu: 3.200 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Curs d'especialització

Formació Vivencial en Guiatge «Salut Integral i Mar». Teoria i Pràctica de la Recepta Blava «Som Mar»

Edició: 1a Edició | Lloc: Entre l’Albera marítima i el cap de Creus | Idioma: Català |Data d’inici: 13/09/2024
Preu: 1.355 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Si no et matricules, indica'ns el motiu!

Preu:

2.490 €
Veure descomptes

Sessions informatives

25/06/2024 a les 14:30 h
Per videoconferència amb el programa ZOOM fent clic aquí
Confirmar assistència
20/09/2024 a les 15:30 h
Per videoconferència amb el programa ZOOM fent clic aquí
Confirmar assistència

Calendari