Diploma d'especialització (postgrau)

Atenció Integral a la Persona amb Càncer

3a Edició
Codi: 24S009
Tipologia: Diploma d'especialització (postgrau)
Idioma: Català
Data d'inici: 08/11/2024
Data darrera sessió presencial: 14/06/2025
Data de finalització: 14/06/2025
44 ECTS / 135 hores presencials
Horari:

SEMIPRESENCIAL, 2 dies consecutius (divendres de 15.30 a 20.30 h i dissabte de 9 a 14 h) una o dues vegades al mes (excepcionalment, el 13 de juny de 2025, també es farà en matí de 9 a 14 h). Consultar en el calendari els dies programats.

Possibilitat d’assistir a les sessions presencials per videoconferència: No
Gravació de classes:
Lloc de realització: Facultat d'Infermeria de la UdG. Campus Centre.
Places: 25

Raons per fer el curs

Aquest postgrau és especialment adequat per a professionals que des dels respectius àmbits assistencials de la salut on treballen (hospital, atenció primària, sociosanitari, etc.) atenen a persones amb càncer i les seves famílies, i per tant, volen ampliar-ne el coneixement i millorar les competències d’integració dels estàndards d'oncohematologia clínica.

Els punts forts i diferenciadors d'aquest postgrau són 3:

1) Abordatge multidisciplinar: s'integraran les diferents disciplines que tracten a les persones amb càncer i que per tant, en el context real treballen conjuntament en mateixos equips assitencials. Tant els estudiants, com els docents vindran de diferents perfils professionals.

2) La mirada formativa des d'una perspectiva centrada en la persona i des de la persona malalta de càncer, de manera que en les diferents assignatures no només es treballaran aspectes teòrics sinò que hi haurà l'oportunitat de conèixer testimonis i aspectes més vivencials de les persones amb càncer, dels familiars i dels professionals.

3) Innovació docent i format semipresencial: la metodologia docent semipresencial, fent ús de la innovació docent és un valor afegit a aquest màster, que facilita la conciliació laboral i formativa dels estudiants i l'autogestió de l'aprenentage. Es pretèn que l'estudiant assoleixi els continguts teòrics abans de les sessions presencials, a partir d'una guia pautada que es podrà seguir online. I així, les sessions presencials tindran un caràcter eminentment pràctic, dinàmic i participatiu.

Aquest diploma de postgrau forma part del Màster en Atenció Oncològica Integral. Les persones que siguin aptes del postgrau (44 ECTS), si volen ampliar formació i fer el màster (sempre i quan s'assoleixi el nombre mínim d'inscrits), s'hauran de matricular dels 16 ECTS restants.

A qui s'adreça

Adreçat a professionals de les ciències de la salut i de les ciències socials que des dels respectius àmbits assistencials de la salut on treballen (hospital, atenció primària, sociosanitari...) atenen a persones amb càncer i les seves famílies, i, per tant, volen ampliar-ne el coneixement  i millorar les competències d’integració dels estàndards d'oncohematologia clínica.

 • Infermers/es 
 • Metges/ses de primària i de centres sociosanitaris
 • Psicòlegs/gues
 • Treballadors/es socials
 • Nutricionistes
 • Fisioterapeutes
 • Altres disciplines afins

Requisits d'admissió

Titulació universitària en Ciències de la Salut i Socials (medicina, infermeria, psicologia, treball social, fisioteràpia, dietètica i nutrició, i altres afins).

Presentació

L’oncohematologia moderna contempla una participació multidisciplinària en el tractament de les persones amb càncer. En els darrers temps hi ha hagut molts avenços que han representat un canvi en l'abordatge de la malaltia, introduint noves maneres de diagnòsticar i tractar. Aquest màster pretén omplir un buit en la formació integral de l’atenció a les persones amb càncer i les seves famílies, a través d’una metodologia docent que englobi totes les disciplines relacionades amb la seva atenció des de l’àmbit hospitalari fins al comunitari i des d'una visió centrada en la persona.

Objectius

L'objectiu general del postgrau és augmentar les competències en el procés de l'atenció a les persones amb càncer i la seva família. Oferint una formació d'alta qualitat dels estàndars d'oncohematologia clínica actuals i la seva aplicació pràctica, des d’un abordatge integral i multidisciplinari.

 • Proporcionar comprensió científica de la base cel·lular del càncer, de la patologia molecular de la malaltia, d’epidemiologia i salut pública en relació amb el càncer.
 • Adquirir els coneixements bàsics sobre el procés diagnòstic de l’extensió de la malaltia oncohematològica.
 • Tractar els conceptes bàsics dels enfocaments terapèutics personalitzats de càncer i la gestió de la malaltia.
 • Incorporar els coneixements bàsics sobre l’atenció emocional de la persona amb càncer i la seva família, així com les necessitats del seu entorn.
 • Conèixer el procés d'atenció a la persona amb malaltia pal·liativa i en situació de final de la vida i a la seva família. 
 • Proporcionar comprensió dels aspectes sociològics i culturals del càncer i aprofundir en el procés de l’atenció de la persona que viu amb càncer i la seva família, durant i després de la malaltia quan esdevé malalt crònic.

Sortides professionals

La capacitació competencial per a l’atenció de les persones amb malalties oncohematològiques permetrà augmentar el coneixement i per tant contribuirà al desenvolupament professional i a obrir noves oportunitats professionals en els diferents àmbits assistencials que assiteixen a persones amb càncer:

 • Centres o unitats especialitzades en atenció oncohematològica
 • Centres d'atenció primària
 • Unitats d'hospitalització que atenen persones amb càncer
 • Centres sociosanitaris que atenen persones amb càncer

Entitats col·laboradores

 • Institut Català d'Oncologia

També et pot interessar

Diploma d'especialització (postgrau)

Intervenció en Pèrdua, Dol i Crisi

Edició: 6a Edició | Lloc: Presencial al Balneari Vichy Catalán (Caldes de Malavella). | Idioma: Català |Data d’inici: 25/10/2024
Preu: 1.690 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Màster de Formació Permanent

Anestèsia i Infermeria Quirúrgica

Edició: 1a Edició | Lloc: Per videoconferència amb la plataforma ZOOM, a la Facultat d'Infermeria de la UdG i a l'Hospital Josep Trueta (veure Calendari) | Idioma: Català o espanyol en funció del docent |Data d’inici: 25/09/2024
Preu: 3.950 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Màster de Formació Permanent

Atenció Integral Infermera a la Persona en Estat Crític

Edició: 5a Edició | Lloc: Facultats d’Infermeria i Medicina (UdG), Hospital Dr. Josep Trueta, Laboratori (LASC) al Parc de Recerca i Innovació de la UdG | Idioma: Majoritàriament en català, i alguna classe en castellà en funció del docent |Data d’inici: 03/10/2024
Preu: 3.200 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Si no et matricules, indica'ns el motiu!

Preu:

1.870 €
Veure descomptes

Sessions informatives

20/09/2024 a les 15:30 h
Per videoconferència amb el programa ZOOM fent clic aquí
Confirmar assistència

Calendari