Curs d'especialització

Atenció d'Infermeria a la Persona Afectada d'Ictus

3a Edició
Codi: 224369
Tipologia: Curs d'especialització
Idioma: Català i castellà
Data d'inici: 13/04/2023
Data darrera sessió presencial: 25/05/2023
Data de finalització: 30/05/2023
3 ECTS / 24 hores de videoconferència
Horari:

Dimarts i dijous de 18 a 19.30h

Excepte 18 de maig presencial matí i tarda

Gravació de classes: No
Lloc de realització: Sessions virtuals sincròniques amb el professorat mitjançant la plataforma ZOOM i asincròniques de treball personal. La sessió presencial del dia 18/05 es realitzarà a l'Edifici Salvany. C/ Roc Boronat, 81-95 , 08005 Barcelona
Places: 60

Raons per fer el curs

Millorar les competències específiques relacionades amb la cura i l’atenció de les persones afectades per ictus.

A qui s'adreça

A professionals —bàsicament infermeres i infermers— interessats en l’atenció als malalts afectats per la malaltia vascular cerebral.

Requisits d'admissió

Titulació universitària de diplomat o graduat en Infermeria. Alumnat amb titulació universitària de diplomat o graduat relacionada amb l’atenció a les persones afectades per ictus. Es donarà prioritat a aquells infermers i infermeres que treballen en àrees específiques d’hospitalització dels pacients amb ictus i es tindrà en compte l’equitat en la distribució territorial.

Presentació

L’ictus és una malaltia altament prevalent i d’elevada morbimortalitat. L’atenció sanitària actual a les persones afectades per ictus n’ha millorat enormement el pronòstic, però cal avançar encara més en la seva prevenció primària, secundària i terciària. Calen, doncs, professionals preparats amb competències específiques per oferir una atenció de qualitat.

Amb la inquietud de millorar l’atenció d’infermeria a les persones que pateixen aquesta malaltia, el Pla director de les malalties vasculars cerebrals i la Fundació Ictus organitzen, any rere any, formació per als professionals. Aquest curs està especialment adreçat a infermeres i infermers que atenen les persones afectades per ictus.

Objectius

  • Mantenir i millorar la qualitat de les cures que reben els pacients afectats per la malaltia vascular cerebral.
  • Capacitar els professionals d’infermeria per treballar en àrees especialitzades d’atenció a aquests pacients: unitats d’ictus, unitats de cures intensives, unitats d’hospitalització, hospitals de dia, etc.
  • Potenciar l’especialització dels professionals d’infermeria en l’atenció als pacients afectats per ictus i en la capacitació docent d’altres professionals.
  • Conèixer els darrers avenços disponibles sobre el diagnòstic, el tractament, les cures d’infermeria, la rehabilitació i prevenció de l’ictus i l’educació sanitària de les persones afectades per l’ictus.
  • Incentivar la integració de l’atenció dels pacients afectats per ictus entre els diferents nivells assistencials, incorporant el pacient en les decisions que l’afecten.
  • Donar a conèixer les intervencions infermeres basades en l’evidència científica relacionades amb l’atenció a les persones amb ictus.

Sortides professionals

Àrees especialitzades d’atenció als pacients amb ictus: unitats d’ictus, unitats de cures intensives, unitats d’hospitalització, serveis d’urgències, hospitals de dia, etc.

Entitats col·laboradores

També et pot interessar

Diploma d'especialització (postgrau)

Infermeria Quirúrgica, Anestèsia i Reanimació

Edició: 6a Edició | Lloc: Per videoconferència amb la plataforma ZOOM i a l'Hospital Josep Trueta (les classes presencials) | Idioma: català |Data inici: 04/10/2023
Preu: 2.900 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Màster

Emergències i Urgències

Edició: 7a Edició | Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona). | Idioma: català |Data inici: 26/10/2023
Preu: 3.390 €
Matrícula oberta
Màster

Atenció Integral Infermera a la Persona en Estat Crític

Edició: 5a Edició | Lloc: Facultats d’Infermeria i Medicina (UdG), Hospital Dr. Josep Trueta, Laboratori (LASC) al Parc Científic i Tecnològic UdG | Idioma: Majoritàriament en català, i alguna classe en castellà en funció del docent |Data inici: 05/10/2023
Preu: 3.200 € (Veure descomptes)
Matrícula oberta
Etiquetes: Infermeria
Matrícula tancada
Si no et matricules, indica'ns el motiu!

Preu:

150 €
Veure descomptes

Calendari

eventis