Curs d'especialització
Atenció Integral i Rehabilitació - Hospitalària, Sociosanitària i Comunitària - a la Persona Afectada d'Ictus
Codi: 244106 |
Tipologia: Curs d'especialització |
Idioma: Català i espanyol |
Data d'inici: 14/01/2025 |
Data de finalització: 06/03/2025 |
3 ECTS / 26 hores ( presencials: 6 / videoconferència: 20) + treball autònom en funció dels ECTS |
Horari: sessions virtuals sincròniques, dimarts i dijous de 18 a 19.30 h. El 27 de febrer es farà una jornada presencial de 9.30 a 17 h. |
Possibilitat d’assistir a les sessions presencials per videoconferència: No |
Gravació de classes: No |
Lloc de realització: Sessions on line sincròniques amb el professorat mitjançant la plataforma ZOOM i asincròniques de treball personal. La sessió presencial del 27 de febrer es farà a la Sala d'actes de l'Hospital del Mar (Barcelona). |
Places: 70 |
Raons per fer el curs
Millorar les competències específiques relacionades amb la cura i l’atenció de les persones afectades per ictus.
A qui s'adreça
Curs multidisciplinari adreçat a professionals de qualsevol àmbit (hospitalari, sociosanitari o comunitari), a metges i metgesses, a residents de rehabilitació i de geriatria, a professionals d’infermeria, a infermeres residents i a terapeutes de rehabilitació (fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i logopedes) interessats en l’atenció al pacient subagut i crònic afectat per la malaltia vascular cerebral.
Requisits d'admissió
Titulació universitària en ciències de la salut o ciències socials (Medicina, Infermeria, Psicologia, Treball Social, Fisioteràpia, Dietètica i Nutrició, i altres d’afins) o cicle formatiu de Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria, relacionada amb l’atenció a les persones afectades per ictus. Es donarà prioritat a aquells professionals que treballin en àmbits específics d’atenció als pacients amb ictus en els àmbits subagut, sociosanitari i domiciliari.
Presentació
L’ictus és una malaltia altament prevalent i d’elevada morbimortalitat. L’atenció sanitària actual a les persones afectades per ictus n’ha millorat enormement el pronòstic, però cal avançar encara més en la seva prevenció primària, secundària i terciària. Calen, doncs, professionals preparats amb competències específiques per oferir una atenció de qualitat.
Amb la inquietud de millorar l’atenció a les persones que pateixen aquesta malaltia, el Pla director de les malalties vasculars cerebrals i la Fundació Ictus organitzen, any rere any, formació per als professionals. Aquesta edició, organitzada juntament amb el Pla director sociosanitari, s’adreça especialment a professionals que participen en l’atenció integral i la rehabilitació de les persones afectades per ictus en els àmbits hospitalari, sociosanitari i comunitari.
Objectius
- Mantenir i millorar la qualitat de les cures que reben els pacients subaguts i crònics afectats per la malaltia vascular cerebral.
- Capacitar els professionals d’infermeria per treballar en àrees especialitzades d’atenció intermèdia.
- Potenciar l’especialització dels professionals sanitaris en l’atenció als pacients subaguts i crònics afectats per ictus.
- Conèixer els darrers avenços disponibles sobre el diagnòstic, el tractament, les cures d’infermeria, la rehabilitació i prevenció de l’ictus i l’educació sanitària de les persones afectades per l’ictus.
- Incentivar la integració de l’atenció als pacients subaguts i crònics afectats per ictus en els diferents nivells assistencials, incorporant el pacient en les decisions que l’afecten.
Sortides professionals
Àrees especialitzades d’atenció als pacients amb ictus: àmbit sociosanitari i comunitari.
Entitats promotores
Entitats col·laboradores
-
PdIctus
-
Facultat d'Infermeria de la UdG
-
Pla director sociosanitari