Agenda

Exposició "Ser dona i artista a la ciutat de Girona al voltant del 1900". Biblioteca del Barri Vell

Fecha: del 27/07/2022 al 17/09/2022
Lugar: Biblioteca campus Barri Vell

De l'11 de juny al 19 de setembre es podrà visitar a la Biblioteca del Campus Barri Vell, l'exposició "Ser dona i artista a la ciutat de Girona al voltant del 1900" . Es tracta de la segona mostra de de la programació que s’anirà desenvolupant al llarg de l’any 2022.

Les fonts que documenten les dones professionals de les arts escèniques a Girona al voltant de l’any 1900 és rica i molt variada. A teatres, cinemes, sales i cafès, les empreses i societats recreatives programen tot tipus d’esdeveniments.

La col·lecció Arts escèniques, està situada entre els anys 1855-1937 i conté informació de més de tres-centes dones que van actuar a la ciutat de Girona, i un corpus documental que recull articles de premsa, cartells, fotografies, partitures i registres sonors de les artistes. Per completar la col·lecció s’ha creat un apartat específic de bibliografia. Aquesta col·lecció anirà completant-se i creixent al llarg dels mesos. 

 

Dones i arts escèniques a la ciutat de Girona al voltant del 1900
UdGBiblioteca

Club de Lectura : "Vent d'aram" de Joan Vinyoli

Fecha: 25/10/2022
Hora: 19 h
Lugar: Biblioteca Joaquim Bauxell (Anglès)

La xarxa del patrimoni literari català, Espais Escrits, gràcies a un acord amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, ofereix la possibilitat a les biblioteques públiques de Catalunya s'oferir una sessió del seu club de lectura sobre una obra d'un autor patrimonial. Així, des de la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, col·laborem amb Espais Escrits i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners amb la difusió de l'obra de Joan Vinyoli.

Enguany, la Biblioteca Joaquim Bauxell d'Anglès ha sol·licitat la dinamització d'una sessió sobre el llibre Vent d'aram de Joan Vinyoli, que se celebrarà el 25 d'octubre. L'atractiu d'aquesta activitat és que la dinamització de la sessió va a càrrec d'un especialista en l'obra i l'autora. En aquesta ocasió, serà Anna Perera, de la Càtedra Joan Vinyoli, qui s'ocuparà de conduir la sessió dedicada a Vent d'aram de Joan Vinyoli.

 

Vent d
Vent d'aram, Joan Vinyoli
eventis