Agenda

CÁPSULA EN LÍNEA > Sesión de crecimiento personal. Las emociones se contagian

Fecha: 29/09/2021
Hora: 12 h
Lugar: ON LINE

El 29 de setembre, de les 12h a 14h, tindrà lloc la formació Sessió de creixement personal. Les emocions es contagien on es faran aflorar capacitats i relacions invisibles. S'identificaran quins elements intangibles afavoreixen positivament els nostres vincles afectius i quines estratègies ens poden ajudar a fomentar-los.

Objectius: 

  • Identificar el nostre potencial relacional,
  • Prendre consciència de l’impacte que generem en el nostre entorn
  • Potenciar aquelles accions facilitadores que generen un impacte positiu.

Continguts:

  • Principi de responsabilitat i d’impacte en els altres.
  • Com em relaciono amb els altres.
  • La persona CAPA (Creativa, Autònoma, Pacífica i Afectiva).
  • El contagi emocional.

Ponent:

Anna Soriano. Directora d'El despertador i l'Institut d'Ecologia Emocional d'Espanya. Llicenciada en Psicologia a la UAB (2001) i màster en Ecologia Emocional a l'Institut d'Ecologia Emocional (2012). Practitioner en PNL, Institut Gestalt (2016). Postgrau en coaching, Institut Integratiu (2019) i formada en mindfulness. Porta més de 25 anys, desenvolupant la seva experiència professional en l'acompanyament en processos de canvi, gestió emocional i desenvolupament competencial dissenyant i impartint formacions a persones en procés de transformació, organitzacions i equips tècnics amb atenció directa a l'usuari/usuària.

Uns dies abans de la sessió s'informarà del procediment per accedir a la plataforma online.

*Consulta el reconeixement de crèdits ECTS

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Cicle Contemporàlia i Ciència: Un món complex. "Què és la ciència dels sistemes complexos i per a què serveix?" Dr.Maxi San Miguel

Fecha: 30/09/2021
Hora: 19.30 h
Lugar: Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona

En un sistema complex, format per una immensa quantitat d’entitats lògiques, físiques o biològiques, el comportament exhibit per la col·lectivitat no pot ser fàcilment reduïble a la suma dels comportaments dels individus que la componen. Un formiguer, un cervell, la xarxa Internet, un ecosistema o una epidèmia vírica són tan sols alguns exemples dels sistemes complexos que conformen el nostre món.

 

 

El 30 de setembre tindrà lloc la primera conferència d'aquest cicle amb el títol "Què és la ciència dels sistemes complexos i per a què serveix?" a càrrec del Dr. Maxi San Miguel

Stephen Hawking va dir que la complexitat és la ciència del segle XXI. Aristòtil ja va dir que el tot és més que la suma de les parts, i el premi Nobel Phil Anderson va afirmar que la hipòtesi reduccionista no implica una hipòtesi construccionista. Aquesta xerrada pretén explicar aquestes afirmacions a través de conceptes com l’emergència, la connexió micro-macro, els fenòmens col·lectius i lliures d’escala i les xarxes complexes. També incidirà sobre la interdisciplinarietat de la ciència dels sistemes complexos, la seva capacitat de redefinir camps del coneixement i les implicacions de la disponibilitat de Big Data.

Maxi San Miguel és catedràtic de Física a la Universitat de les Illes Balears i director fundador del IFISC (Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, UIB-CSIC). És autor d’uns 360 articles en revistes de primer nivell en Física, Enginyeria, Ecologia, Sociologia i Ciència Interdisciplinària. Fa recerca en Física estadística i no lineal, sistemes complexos, sociologia computacional, física del làser i fotònica. Ha rebut la medalla de la Societat Espanyola de Física – Fundació BBVA el 2010 i el Senior Scientific Award 2015 de la Complex Systems Society.

Club de lectura: "L'hereu" de Prudenci Bertrana

Fecha: 25/11/2021
Hora: 19 h
Lugar: Biblioteca Salvador Allende de Girona

La Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona, juntament amb la Biblioteca del Campus Barri Vell s'ha associat a la xarxa Espais Escrits per vetllar per la memòria de l'escriptor modernista Prudenci Bertrana. Des d'Espais Escrits s'ofereix cada any la possibilitat de dinamitzar una sessió de club de lectura de les biblioteques públiques de Catalunya a través d'un acord amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord pretén fer més presents els escriptors patrimonials de la literatura catalana en l'agenda d'activitats de les biblioteques.

Així, el dijous 25 de novembre, el club de lectura de la Biblioteca Salvador Allende de Girona dedicarà la sessió a la novel·la L'hereu de Prudenci Bertrana.

L'atractiu d'aquesta activitat és que la dinamització de la sessió va a càrrec d'un especialista en l'obra i l'autor. En aquesta ocasió, serà Margarida Casacuberta, directora de la Càtedra Víctor Català de la Universitat de Girona, qui s'ocuparà de conduir la sessió dedicada a la novel·la L'hereu de Prudenci Bertrana.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia en aquest enllaç.

eventis