El racismo en el acceso a la vivienda

Fecha: 01/07/2021
Hora: 17 h
Lugar: ON LINE

Aquesta sessió del dia 1 de juliol s'ha organitzat per poder posar damunt la taula aquest el problema d' El racisme en l'accés a l'habitatge, que vulnera un dret fonamental a gran part d ela població i que està normalitzant pràctiques discriminatòries. Ens acompanyaran l'associació Espai Antiracista Salt-Girona, la plataforma STOP Racisme Lloguers, l'ajuntament de Barcelona i l'organització SOS Racisme per conèixer les principals vulnearcions que es donen en aquest àmbit i les respostes que s'estan donant des de la ciutadania. Coneixerem, també, un estudi encarregat per l'ajuntament de Barcelona que ajudarà a posar números i tenir evidències sobre aquest fenomen.

El passat mes de novembre de 2020 es va organitzar des del Campus Cohesió i Compromís Social una trobada amb diferents agents socials de la província de girona per detectar els punts roents del racisme a la nostra demarcació. Podeu llegir informació sobre la trobada al següent enllaç: https://www.udg.edu/ca/campuscohesio/detall-noticies/eventid/13533

La problemàtica de l'accés a l'habitatge per part de les persones racialitzades es va fer evident durant el debat de la cinquantena de persones que ens vam trobar.

Programa:

17:00 h Presentació i moderació de la sessió a càrrec de Carles Serra, doctor en antropologia social per la Universitat de Girona, especialitzat en l’anàlisi de les relacions interètniques i discriminacions en contextos de migració.

17:10 h Racisme i discriminació per accedir a un habitatge digne. Visibilitzem les seves quotidianitats, fronteres internes i conseqüències. Òscar Campos, militant de l'Espai Antiracista Salt - Girona i la Tancada per drets dels joves migrats.

17:30 h L'experiència d'empènyer les institucions des de les xarxes i els carrers. Laila El Gamouchi Darras, membre de la plataforma STOP Racisme Lloguers d’Olot.

17:50 h Preguntes i debat

18:05 h Pausa

18:15 h Presentació de les conclusions de l’estudi “La clau pot ser un nom”. Anabel Rodríguez, cap del Departament de Drets de Ciutadania, Ajuntament de Barcelona.


18:35 h Com denunciar la vulneració del dret d’accés a l’habitatge i crítica a la resposta institucional. Marilda Sueiras, tècnica del Servei d'Atenció i Denúncia (SAiD) de SOS Racisme, i advocada.


18:55 h Preguntes i debat


19:10 h Tancament de la jornada a càrrec de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política i director científic del Campus Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona.

 

Compartir

eventis